Ezekben a luxusintézményekben akár Vilmos herceggel vagy George Clooney-val is összefuthatunk, ám meg is kell fizetni az árukat: van, ahol egy heti tartózkodás közel 18 millió forintba kerül.

Courchevel, Franciaország

Courchevel egy síközpont a francia Alpokban. A Les Trois Vallées, a világ legnagyobb összekapcsolt síterületének része. Az alpesi üdülőhelyen 11 luxus ötcsillagos szálloda, hat Michelin-csillagos étterem, a világ legmenőbb divat-, ékszer- és sportszergyártóinak márkaüzlete, emellett gyógyfürdők is várják a látogatókat, összesen 198 felvonóval. A brit Telegraph korábban arról írt, hogy akik itt szeretnének megszállni, azoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk: egy fényűző kunyhó egy hétre 50 ezer angol fontba, átszámítva 18 millió forintba kerül. A síeléshez 2500 euróért (800 ezer forintért) Ferrari márkájú síléceket is lehet kapni. David Beckham, George Clooney, illetve Vilmos herceg és Katalin hercegné is szívesen megfordulnak itt.

Cortina, Olaszország

A Dolomitok gyűrűjében fekvő Cortina d'Ampezzo a világ egyik legszebb háttere előtt fekvő síparadicsom. A legmenőbb szállodának 1901-es megnyitása óta a Cristallo számít, ahol Frank Sinatrát is vendégül látták. Többek között a Cliffhanger-t is ezen a tájon forgatták Silvester Stallonével, 1956-ban pedig itt rendezték a téli olimpiát.

Lech-Zürs, Ausztria

A közösen reklámozott Lech és Zürs valójában két resort, mégpedig a világ legjobbjai: összesen száz darab öt- és négycsillagos szállodát tudhat magáénak a két falu. Síkunyhókban is van lehetőség megszállni, ezekért nagyjából 40 ezer eurót (közel 13 millió forintot) kell hetente fizetni. Az apartmant több luxus kiegészítővel is felszerelték: saját moziterem, titánból készült evőeszközök, golyóálló üvegablakok és Swarovski kristályos zuhanyfüggönyök is találhatók benne.

Megéve, Franciaország

A Haute-Savoie megyében található település hét ötcsillagos szállodával, egy 3, egy 2 és egy 1 Michelin-csillagos étteremmel, illetve a világ néhány legjobb hegyi spa létesítményével büszkélkedhet.

Davos, Svájc

A Davos-Klosters sírégió egyike Svájc legnagyobb hagyományokkal bíró téli-nyári üdülőközpontjainak. Az itt található Waldhotel Davos szálloda 1911-ben erdei szanatóriumként épült, majd 1912-ben első vendégei között üdvözölhette Katia Mannt, akinek férjét, Thomas Mannt az itt eltöltött idő ösztönözte a Varázshegy című regény megírására. Itt éjszaka sem áll meg az élet: számos kivilágított sí- és szánkópálya, éjszakai sportrendezvény, valamint diszkók és klubok várják a látogatókat.

(Borítókép: Síelő férfi, illusztráció Fotó: Getty Images)