Tartalmas beszélgetések a tűznél, romantikus csillagnézés, levezetésként pedig néhány kör szauna szeánsz: mindezt a tengeren lebegve kínálja a tulajdonosoknak a svéd Sandell Sandberg építésziroda tavalyi egyik remekműve, a Big Branzino, vagyis a tengeren úszó szauna.

Egy többszintes, csónakformát idéző, csillagnézésre és tűzrakásra is lehetőséget biztosító, tengeren úszó szaunát hozott létre a Thomas Sandell és Johan Strandlund alapította svéd Sandell Sandberg építésziroda. Első ránézésre egy dizájnos formájú, lebegő kabinháznak tűnik, valójában azonban egy megrendelésre készült exkluzív szabadidős eszköz.

Egyelőre csak ez az egy darab létezik belőle és kizárólag a Stockholm körüli szigetvilág vizein szolgálja ki tulajdonosai és azok vendégeinek igényeit. 

Külső héját fenyőből, belső burkolatait és a bútorokat nyugati vörös cédrusból készítette egy bizonyos Leif Persson asztalosmester. A szauna egy katamarán acél hajótestére épült, amely stabilan egyensúlyban tartja a teljes szerkezetet, miközben tárolásra is bőséges helyet biztosít.

A fedélzeten a kormánykeret egy cédrus oszlopra építették, a tetején egy forgó sárgaréz tokkal, amely elrejti az összes modern navigációs berendezést. A tokhoz és a többi sárgarézből készült elemhez remekül illik a szintén egyedileg készített kormánykerék. A alsó szint közepén található egy padokkal körbevett, üvegfalú szauna kemence, amelyet egy kovács tervezett meg és készített el. Legfelül egy chill-teraszt alakítottak ki, középen egy összecsukható és elrakható cédrus asztallal. Az emeleti szint tökéletes helyet biztosít önfeledt beszélgetésekhez és csillagnézéshez.

A lebegő szauna csúcssebessége 5 csomó.

(Player.hu)

( Borítókép: Big Branzino. Fotó: Northfoto)