Tervezzünk síelést, meneküljünk hidegből melegbe, vagy vágyjunk az Aurora Borealis lélegzetelállító fényének látványára, temérdek lehetőség közül választhatunk, ha luxuskörülmények között szeretnénk élvezni a szabadságunkat. Cikkünkben hét olyan nívós szállodát mutatunk, amelyek mind önmagukért beszélnek.

Badrutt's Palace, Svájc

Múlt és jelen találkozik a svájci St. Moritz nevű településen található Badrutt’s Palace-ban: az 1896-ban épített komplexum megtestesíti a valódi luxust. A síelés szerelmeseinek ideális választás, ha a sporton túl önfeledt kényelemre, gyönyörű panorámára és nem mindennapi ízekre vágynak, ugyanis a szálloda egy két Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet.

A szálloda vendégeit a síelésen kívül is remek kikapcsolódási lehetőségek várják a környéken: egy rövid sétával elérhető például a 364 éves Chesa Veglia, amely egy autentikus svájci hangulatú parasztház, két bár és három étterem otthona. Ezen kívül a Palace Wellness nyújthat földöntúli kényeztetést.

Appuka, Finnország

Egyedülálló iglukkal vár Rovaniemi, a Mikulás lappföldi otthona. A kényelmes és hangulatos lakosztályok üvegfalain át lehengerlő kilátás nyílik az északi fényekre, amely az egész világon tán innen a leglátványosabb.

A faluban olyan izgalmas programoknak is részesei lehetünk, mint husky- és rénszarvas-túrák, motoros szános kirándulások, jéghorgászat vagy hótalpas séták, ami után kifejezetten jólesik egy friss lazac az Olkka-tó partján található Aitta étteremben – írja a Haute Living cikke nyomán a Roadster.

The Reykjavik Edition, Izland

Reykjavik legjavát kínálja az izlandi T.ark építésziroda és a New York-i székhelyű Roman and Williams stúdió által a helyi kikötőben közösen felépített, az ISC (Ian Schrager Company) tervei alapján készült The Reykjavik Edition nevű szálloda, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre. 

A penthouse lakosztályhoz egyedi Edition illat és saját terasz is tartozik.

A hotelben működő lobbibár ékei a vulkanikus sziklák, innovatív koktélmenüjén pedig a legválogatósabbak is találnak ínyükre valót. A közelben lévő koncertterem és konferencia-központ felejthetetlen kulturális szórakozást biztosít, a Kék Lagúna habjai között pedig igazi élmény elmerülni:  a 8,7 négyzetkilométer területű óceánparit lagúna nagyjából 9 millió liter geotermikus tengervizet tartalmaz, legnagyobb mélysége 1,6 méter. Jellegzetes kékes-tejfehér színű vize sós, különleges algákban és ásványi anyagokban gazdag, hőmérséklete pedig egész évben 37–39 Celsius-fok körüli. Esténként pedig igazi bulihellyé is át tud alakulni.

Banana Island Resort, Katar

Az idei labdarúgó világbajnokság helyszínen, Katar városában található a luxusbungalók paradicsoma, a Banana Island Resort. A hatalmas szállodaegyüttes fantasztikus környezetben fekszik és elképesztő program-kínálattal várja a vendégeket. A területen szörfmedence, búvárkodásra alkalmas központ, mozi, tekepálya, és a Közel-Kelet egyetlen igazi wellness-központja várja az itt megszállókat.

A szállodában több mint tíz étterem működik, amelyek közül csúcskategóriásnak számít a Dining by Design nevű hely, míg a Floating Luxury-ban a saját medencéjükben fogyaszthatják el a vendégek a reggelit.

Amangiri, Egyesült Államok

Lélegzetelállító panorámájának és elszigeteltségének köszönhetően köztudottan a világ egyik legjobb luxus üdülőhelye az Amerikai Egyesült Államokban, a Utah állambeli Canyon Pointnál található ötcsillagos szálloda, az Amangiri. A „Békés hegy” nevű komplexum csak autóval vagy magánrepülővel közelíthető meg. Elzártsága ellenére a hotelben minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere:

hatalmas spa részleg, edzőterem, pilates stúdió, indián ihletésű konyha, valamint navahók (észak-amerikai bennszülött indián népcsoport – a szerk.) mesés és zenés estek.

A szállodát elhagyva a környék természeti csodáit is érdemes felkeresni napközben: a kanyargós kanyonoktól a Powell-tó függőkertjéig minden egyes választás felejthetetlen élményt nyújt, akárcsak a privát repülős túrák a Grand Canyon Nemzeti Parkban.

Four Seasons Resort and Residences Jackson Hole, Egyesült Államok

A Four Seasons szállodák messze híresek luxus minőségükről és szolgáltatásaikról. Ezt az élményt csak fokozzák a Wyoming állambeli Jackson Hole-ban található hotel Wimberly Interiors tervei szerint megújult szobái és lakosztályai.

Az enteriőr bútorai, ágyai, műalkotásai, szőnyegei és privát bárja is szemet gyönyörködtető.

A szálloda nyújtotta kényelem kiélvezésén túl a vendégeknek lehetőségük nyílik a Yellowstone Nemzeti Park szürkefarkas populációjának felfedezésére is egy egy napos kirándulás keretében, de láthatnak a természetes élőhelyükön jávorszarvasokat, bölényeket és medvéket is. Ezt követően részt vehetnek egy privát gasztronómiai élményben egy elegáns könyvtárban, illetve kipihenhetik a kirándulások fáradalmait a különböző spa kezeléseken.

Conrad Punta de Mita, Mexikó

A mexikói Riviérán, a dzsungel és a tenger találkozásánál található a Conrad Punta de Mita, amelynek tengerparti lakosztályából páratlan kilátás nyílik az óceánra, amelynek látványát egy saját medencéből is élvezhetik az itt megszállók.

A hotel összesen négy étteremmel büszkélkedhet, amelyek változatos étkezési lehetőségeket kínálnak. Az Arbolban például pazar svédasztalos reggelit szolgálnak fel, míg a Paleta a medence mellett kínál gasztronómiai élvezeteket. A Codex-et egy ősi azték kézirat ihlette, a Mezquite pedig közvetlenül a vízparton található. Az élmények sora itt nem ér véget, ugyanis van lehetőség szörfözésre, bálnalesen, valamint különböző vízi sportokon, illetve lovagláson való részvételre. Ha pedig mindez nem elég, a hotel területéről kilépve felfedezhetjük a mexikói Riviéra hangulatos macskaköves utcáit.

(Borítókép: Badrutt’s Palace, Svájc. Fotó: Shutterstock)