Közel 25 ezer forintért próbálhatjuk ki a kiemelkedő minőségű olasz habos kávét.

A közelmúltban nyitotta meg kapuit a Szarvason található Újváros Bisztró, ahol igazi olasz kávékülönlegességeket is megkóstolhatnak az odalátogatók. Nemzetközi viszonylatban is elismert séfekkel dolgoznak és helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességeket készítenek el.

A világszínvonalú kínálat mellett egyedi dizájn is fogadja a vendégeket. Mivel Szarvas egyik legfőbb nevezetessége a 19. században épült Bolza-kastély, az ötletgazdák szerettek volna tisztelegni a grófi család előtt, ezért díszíti olaszkerámia a Hi-Tech épület padlóját. Az étterem egyik megálmodója, Szin Csaba elárulta: az elemeket Olaszországban, a kerámiagyártás lassan évezredes központjában, Ravennában készítették egyedi megrendelésre.

„A látogatók nálunk a belsőépítészet csúcsával találkozhatnak. Amint belépnek az étterembe, a padlót látják meg először, aminek mintázatát 24 karátos aranybetétekkel raktuk ki. Ez az Újváros Bisztró egyik jelképe is, ami megjelenik nemcsak a honlapon, de a közösségi média felületeinken és az étlapon egyaránt” – magyarázta Szin, akinek szavait a Híradó idézte. Az üzletember testvérével, Szin Bencével közösen alkotta meg a bisztrót.

Dubaj után Szarvason is arany a cappuccino

A kávézóban háromfajta, folyamatosan változó speciális kávéval biztosítják a megújuló kávéélményt, amelyek közé tartoznak olasz, hazai és nemzetközi csúcspörkölésű termékek is.

Az étlapon megtalálható a bisztró egyik legismertebb kínálata, az arany cappuccino, amely 24 karátos aranyporral van meghintve és közel 25 ezer forintért kóstolhatjuk meg.

Tudomásunk szerint eddig csak Dubajban, a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában lehetetett ezt megkóstolni, de a magyaroknak most már csak Szarvasig kell utazni ezért az exkluzív kávéélményért”

– fűzte hozzá Szin Csaba, aki fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az arany cappuccino nem csupán divattermék, ugyanis a nemesfémnek kifejezetten jó hatása van az egészségre.

A gasztronómia luxuseleme serkenti a vérkeringést, fájdalom- és gyulladáscsökkentő, szabályozza a szívműködést, hatékonyan kezeli a függőségeket, hangulatjavító, élesíti az elmét és javítja a szexuális vitalitást is. Nem véletlen, hogy annak idején a nemesi családok arany evőeszközökkel étkeztek, a bizánci udvarban például előszeretettel aranyozták be a hússzeleteket. Az Újvárosi Bisztró néhány süteményén már most is található vékony aranylemez, csúcs tequilájuk díszítése is 24 karátos, de tervezik, hogy a következő menüsornál az arany az ételeken is visszaköszön majd.

(Borítókép: Kávé. Illusztráció: Getty Images)