Nyereményjátékot indított egy házaspár, hogy így adjon túl balatonszemesi nyaralóján. Az ingatlan értéke nagyjából 90 millió forint, ám a nyertesnek nem kerül többe 20 ezer forintnál.

Száz méterre a Balaton partjától áll az a 94 négyzetméteres, 1 nappali, 3 háló- és egy fürdőszobás lakás, amelyhez most ön is hozzájuthat egy nyereményjátékon való részvétellel. Az ingatlan értéke nagyjából 90 millió forint, ám egy 20 ezer forint értékű fotóalbum megvásárlásával bárki esélyt kaphat arra, hogy megkaparintsa az ingatlant:

a tulajdonosok a vásárlók között, közjegyző jelenlétében sorsolják ki a nyertest, aki helyett az illetéket is fizetik majd.

A házaspár eredetileg a nyár végén értékesítette a lakást, ám máig nem talált rá vevőt, végül ezért döntött a nyereményjáték mellett. Készítettek egy e-könyvet Balatonszemes 2022 Fotóalbum címmel, hatezer példányban. Az albumokat sorszámozták, darabját 20 ezer forintért adják.

A Player.hu rámutat, hogy a házaspár 6 ezer példány eladásából származó bevétele 120 millió forint, vagyis 30 millióval több, mint a lakás ingatlanpiaci értéke. A párnak ugyanakkor a teljes bevétel után személyi jövedelemadót kell fizetnie, nem mellesleg a nyereményjátéknak komoly ügyvédi, közjegyzői és marketing költsége van. Ezen kívül, mint azt fentebb írtuk, az illetéket is átvállalják a szerencsés nyertestől.

A vásárlásra, egyben a játékban való részvételre létrehozott weboldalon látható kiírás szerint a 6 ezer albumból már több mint 4 ezer példány elkelt, pár héten belül már a sorsolást tervezik. A közjegyző jelenlétében történő eseményt a házaspár videóra veszi majd, a felvételt pedig az Ingatlannyeremeny.hu című weboldalon teszi közzé. A résztvevők nyerési esélye - függően attól, hogy ki hány példányt vásárol – 1 a 6 ezerhez. Összehasonlításképp: az Ötöslottón ez az arány 1 a 43 millió 949 ezer 268-hoz.

(Borítókép: Balaton. Fotó: Getty Images)