A nyári időszak egyik legkedveltebb hűsítő édessége a fagylalt, ám sokan a sarki cukrászdákban megszabott árakat is sokallják. Nem feltétlenül azért, mert ne tudnák megfizetni, de akik annak idején 50 vagy 100 forintért vettek egy-egy gombócot, ők elvben sokallnak több száz forintot kiadni cukorért, vízért és némi aromáért. Manapság azonban több kézműves fagylaltozó is minőségi termékeket árul, amelyekért már megéri mélyebben belenyúlni a zsebünkbe. A gourmet-rajongók figyelmét pedig bizonyára az Arnaud étterem különlegessége is felkelti, amelyet mondhatni, aranyban mérnek.

A világ legdrágább fagylaltjainak listáját állította össze nemrég a trendrr.net. Az első hét helyezett között nem található olyan, amely ezer dollárnál, vagyis 357 ezer forintnál kevesebbe kerülne, sőt a harmadik és második helyezett már 25 ezer (9 millió forint) illetve 60 ezer (23 millió forint) dollárt kóstál. Mindazonáltal még ezek is elbújhatnak az aranyérmes fagylalthoz képest:

a louisianai Arnaud étterem epres csodája 1,4 millió dollárba kerül, azaz hozzávetőlegesen 500 millió forintot kérnek érte.

A fine-dining stílusú Arnaud étterem kreálmánya többek között epret, tejszínt, borkrémet, fűszereket, mentát és vaníliafagylaltot tartalmaz. Akkor mégis mi benne annyira különleges? Többek között az, hogy készítése során csakis a Louisianában termesztett prémium földiepret használják fel, amelyet ceyloni fahéjjal és Tahitiről származó vaníliával komponálnak tökéletesre, hogy aztán az ízvilágot a legdrágább pezsgővel, frissen facsart citromlével, valamint ehető, 24 karátos aranypehellyel tegyék teljessé.

Ez azonban még semmi: a fagylaltot taglaló videóból kiderül, hogy a kehelyhez egy 7 karátos gyémántgyűrű is jár, amely magyarázza az elképesztő árazást. 

Az alábbi videón három perctől látható az Arnaud Strawberry Ice Cream:

(Borítókép: Fagylalt. Illusztráció: Kelly Bowden/Getty)