Ha valami igazán különlegessel szeretné meglepni a kedvesét a nemzetközi nőnap alkalmából - és költeni sem rest - akkor vegye fontolóra a cikkünkben bemutatott ötleteketet. A nemzetközi nőnap a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napja, amelyet 1917 óta minden év március 8-án tartanak.

Wellness élménycsomag

Egy kis kényeztetés minden hölgynek jár! Budapesten temérdek fürdő várja a lazítani vágyókat, legyen szó különleges szaunaszeánszokról vagy egzotikus, például lomi lomi masszázsokról. Akár a saját otthonunkban is összeállíthatunk egy személyre szóló spa-csomagot, amelybe habfürdőt, testápolót, illatos gyertyát és akár egy üveg, behűtött pezsgőt is csempészhetünk szívünk választottjának. 

Luxuséttermi vacsora

A jó konyha mellett sokszor kardinális szempont a nem mindennapi panoráma, a romantikus környezet. Szerencsére Budapest nem szűkölködik ezekben a helyekben. Említhetnénk egy példaként a Búsuló Juhász Étteremet, mely terasszal, kiváló magyar konyhával, hatalmas, erdőre néző ablakokkal várja a romantikázni vágyókat. 

A Rumour by Racz Jenő étterem is kiváló választás lehet, főleg azok számára, akik kivételes gasztronómiai élményre vágynak. 2022-ben egyébként a Rumour és a Costes étterem is Michelin csillagot kapott. És hogy mennyi egy menü a Rumourban? Az étterem hónapja szerint van például egy úgynevezett Rumour Menu – Chefs Table, mely a leírásuk szerint a következőkből áll: tizenegy fogásos fine dining élmény, amely Magyarországon egyedülálló séfasztal koncepcióban kerül megvalósításra. Jellegében felveszi a versenyt egy színházi előadással, ahol a közönség testközelből figyelheti az ételek elkészítésének minden mozzanatát. Az élmény kizárólag 20 órára foglalható, időtartama megközelítőleg 3 óra. Ára: 59.900 Ft/fő + 15% szervizdíj (nyolc tételből álló, helyben kérhető borpárosítással: 97.900 Ft/fő + 15% szervizdíj).

Mesés utazás 

Ha egy egzotikus úttal állítana haza, a Seychelle-szigetek tökéletes választás lehet: mesés tájak, fehér, homokos tengerpart, luxus szállodák, izgalmas programok, egész éves forróság. Az interneten található, 2 utazó esetében legkedvezőbb induló ár 445.000 Ft/fő, mely a következőket tartalmazza:

  • Budapest/Mahé retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel
  • utazás prémium légi társaságokkal, étkezésekkel, feladott csomagokkal
  • igényes apartmanos, medencés szállások ideális helyen Mahé szigetén összesen 7 éjszakára
  • autóbérlést a teljes útra, biztosításokkal
  • 4* és 5* szállodák is elérhetőek felár ellenében. (min. 15.000 Ft/fő/éjszaka ártól)
  • lemondható utasbiztosítást, ami ideális ehhez az utazáshoz

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ. 

Extrém élmények

Közös kalandot szeretne? Az extrém élmények szerelmesei is találhatnak kedvükre való ajándékot: mit szólna egy lebegéshez egy szélcsatornában, vagy vitorlás kiránduláshoz egy hajókapitánnyal, esetleg egy Forma Renault versenyautó vezetéshez?

Nem mindennapi parfüm

A niche parfümök egyik fő jellemzője, hogy nem lehet hagyományos parfümériákban megvásárolni őket, hanem kisebb luxus parfümériákban, vagy online butikokban juthatunk csak hozzájuk. Ilyen például az Amouageegy nemzetközi luxusillat-ház, amely a világ legfinomabban kidolgozott parfümjeinek elkészítéséről híres. Ha tőlük választ, biztosan különleges élményben részesíti a kedvesét. 

(Borítókép: Pár a Seychelle-szigeteken, illusztráció Fotó: Getty Images)