Az idős férfi úgy látja, azután gazdagodott meg igazán, hogy hátrahagyta az üzleti életet.

A jelenleg 73 éves David Glasheen a karrierje csúcsán volt, amikor milliomos üzletemberként élte a mindennapjait Ausztráliában. Akkori vagyonát közel 30 millió dollárra becsülték, amely mai árfolyamon több mint 10 milliárd forint.

Az 1987-es tőzsdekrach őt sem kerülte el, így nemcsak hogy elvesztette vagyona nagy részét –egészen pontosan 28,4 millió dollárt –, de felesége is elhagyta őt. Állítólag Glasheen következő barátnőjétől jött az ötlet, hogy költözzenek egy lakatlan szigetre, a nő azonban az utolsó pillanatban visszavonulót fújt és szintén elhagyta a férfit.

Így az egykori üzletember csupán kutyája társagában utazott el az Ausztráliától nyugatra található Restoration nevű szigetre, miután kifizette annak bérleti díját.

Ennek már 25 éve, Glasheen pedig boldogabbnak érzi magát, mint valaha. Esze ágában sincs visszatérni a korábbi életmódjához. Állítása szerint napi rutinja sincsen, csak teszi, amilyen dolga éppen adódik. Az évek során festeni kezdett, majd intézett magának napelemes internet kapcsolatot és könyveket ír. Ívóvíznek esővizet gyűjt, az étkezést pedig horgászattal oldja meg.

„Amikor idejöttem, a pénz betege voltam – az embereket beteggé teszi a pénz – és a házasságom is szétesett. De ha egyedül vagy, hiányzik az intelligens beszélgetés és más emberek érintése.

Szeretnék olyan partnert találni, aki itt akar velem élni, de annak is örülnék, ha legalább évente néhányszor ellátogatna hozzám néhány hölgy

– mondta Glasheen, akit a magány sem tántorít el jelenlegi életmódjától. Elmondása szerint jelenleg az egyetlen luxus az életében, hogy néhanapján alkoholt is fogyaszt. Ez részben annak köszönhető, hogy épített egy aprócska bárt a szigeten, ahol az arra megálló embereket szokta vendégül látni.

(Borítókép: Lakatlan sziget. Illusztráció: Getty Images)