Zenei tehetségét rengetegen ismerik és rajongják, azt azonban már kevesen tudják, hogy a sportautókhoz is kiváló érzéke van Rod Stewart brit énekesnek. A lovaggá ütött zenész birtokában volt például a cikkünkben bemutatott fekete Lamborghini Countach.

A Countach 1974-ben jelent meg, és bár 1990-ben leállították a gyártását, a mai napig meghatározó jelentőségű a Lamborghini számára. A márka autói a mai napig őrzik a Countach formavilágát, valamint annak motorját: az olasz sportautók egyik csúcsa továbbra is a szívó V12-essel szerelt középmotoros Lamborghini.

Bár a Lamborghini 25. évfordulója alkalmából 1988-ban legyártottak egy új, továbbfejlesztett modellt, a széria kedvelői között többnyire nem aratott sikert. Marcello Gandini eredetileg egy letisztult vonalakból álló, határozottan ék alakú formát rajzolt a Countach-nak, míg Horacio Pagani túlzó szélesítéseket eszközölt és rácsos mintákkal látta el a sportautót. Javítottak a kocsi aerodinamikáján, hőmenedzsmentjén és vezethetőségén. 5,2 literes 12 hengeres szívómotorja hat dupla Weber karburátorral 455 lóerőt ad le 7000-es fordulaton és 500 Nm nyomatéka van 5200-nál – mutat rá a Player.hu.

Öt másodperc körüli gyorsulásával és 295 km/órás végsebességével ez a leggyorsabb Countach,

mégis, a legtöbbeknek nem nyerte el a tetszését. Rod Stewart azonban így is beszerzett egyet a 658 példány közül. Az autót újonnan szállították az Egyesült Államokba, ahol 1999-ben vásárolta meg a világhírű énekes, akinek egy másik volt Lamborghinijét néhány évvel ezelőtt elárverezték. A Countachon a vásárlást követő hatodik évben adott túl Stewart, tőle egy családhoz került került, amelynek tagjai 25 éven át birtokolták és egy évvel ezelőtt adták el. Az új tulajdonos árverésre bocsátotta, holnapig, vagyis március 14-ig még ön is licitálhat rá ide kattintva. A licit a cikk írásakor 385 ezer dolláron, mai árfolyamon számolva 140 millió 886 ezer 900 forinton állt.

(Borítókép: Lamborghini Countach. Fotó: Getty Images)