Ha mindig is vonzotta önt a fényűző kastélyok pompája, érdemes kipróbálnia, milyen érzés kipihenni a fáradalmakat a legszebb kastélyszállók egyikében.

Botaniq Turai Kastély

A neoreneszánsz és neobarokk stílusú Botaniq Turai Kastéky csupán ötven percnyi autóútra található a fővárostól. Az épület a 19. századi pompát a 21. századi luxussal ötvözi. A kastély felújított szépségét egy szerelmi történet egészíti ki, ugyanis a rezidenciát a kastély eredeti névadója, Schossberger Zsigmond termény-nagykereskedő építette feleségének, Mayer von Gunthof Teréznek.

A kastélyt 2020-ban renoválták, azóta sorra zsebeli be a legrangosabb díjakat. Tavaly Magyarország legjobb ötcsillagos szállodája lett és megkapta a legjobb fine dining étteremnek járó díjat is. 2021-ben Európa legjobb kastélyhotelének választották.

Chateau Bela

A dél-szlovák borvidék szívében, a határtól csupán 10 kilométerre található ez a magával ragadó barokk kastély. Aki ebben a 18. századi elegáns környezetben szeretné tölteni a vakációját, az számíthat borkostólóra, sétára a szőlőültetvényeken vagy a környező tavak körül, illetve pihenésre a gyógyfürdőben vagy a szabadtéri medencében.

A kastélyban számos bel- és kültéri rendezvényt tartanak, a vendégek kényelmét luxus lakosztályok biztosítják. A Vinotecában a legkiválóbb borokból válogathatunk, a Baldacci étteremben pedig szezonális menüket kóstolhatunk, amelyek alapanyagai közvetlenül a termelőktől érkeznek. Nagyobb összejövetelekhez a Orangerie bálterem biztosítja a pompát.

Kastélyhotel Sasvár Resort

A kastély idén március 31-én várja újra a látogatókat, ugyanis november elején kénytelen volt átmenetileg bezárni egy új energetikai beruházás miatt. Az Ybl Miklós által tervezett szállót leginkább tavasszal érdemes meglátogatni és főképp azoknak, akik az aktív pihenés helyett testi, lelki feltöltődésre vágynak.

A kastély három szárnya teljeskörűen kiszolgálja a különböző igényekkel rendelkező vendégeket. A Rensaissance-ban kandalló, baldahinos ágy, masszázskád és szauna gondoskodik a kényeztetésről, míg a Rendez-Vous a nászutasok, a Romantique szárny pedig a családosok földi mennyországa.

Hunguest Hotel Palota Lillafüred

A szálloda kilencven évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. A több mint százharminc szoba mellett VIP lakosztályokkal és prémium szobákkal várják a vendégeket. A gasztronómiai élményről két étterem, a lobby bár és az Anna-barlanggal közvetlen összeköttetésben lévő borospince gondoskodik. Utóbbi igen egyedülálló, hiszen a gyertyafényes borkóstolók exkluzív hangulatáról egy autentikus barlangi környezet gondoskodik.

Károlyi-Kastély Hotel & Restaurant

A Fehérvárcsurgón található Károlyi-kastély több évtizedes múltra tekint vissza: a második világháború idején államosították és üdülőként működtették, majd gyermekotthonként funkcionált, mígnem szállodaként születhetett újjá.

A Károlyi-kastély falai között ma minden a pihenésről szól. Erről huszonhárom elegáns, ízlésesen berendezett szobája mellett hatalmas könyvtára, saját tava, páratlan kertje és a magyar, valamint a francia bisztrókonyha remekein alapuló gasztronómiai kínálata gondoskodik. A kastélyhotel az aktív pihenést is támogatja, botanikai sétára, kerékpáros túrákra, a Bakony kincseinek felfedezésére hívogatja a vendégeket.

(Forrás)

(Borítókép: Botaniq Turai Kastély. Fotó: MTI)