A színésznő a családja borászati tudására és vállalkozására támaszkodva alapította meg a céget.

Korábban már a Velvet is beszámolt róla, hogy számos sikeres híresség döntött úgy, hogy a színészeten kívül más területen is bontogatni akarja a szárnyait. Sokan saját kozmetikai céget alapítottak, míg talán a legtöbben inkább a szesziparban tevékenykednek.

A Harry Potter-filmek sztárja, Emma Watson nemrég bejelentette, hogy ezúttal testvérével, Alex Watsonnal elindítják saját ginmárkájukat. Bár a színésznő viszonylag kezdőként akar helyt állni a ginek világában, a családja igen nagy múltra tekint vissza a francia borászatban. Édesapja, Chris Watson három évtizeddel ezelőtt telepítette a családjuk első szőlőtőkéit Franciaországban. A kezdeti nehézségek után komoly sikereket ért el, elnyerte a Medaille d'Argent díjat, majd ő lett a Chablis bortermelő régió nagykövete az Egyesült Királyságban. Emma bátyja pedig egy évtizeden át dolgozott az italiparban, többek között az italóriás Diageónál.

A testvérpár közös vállalkozása a Renais Gin nevet kapta, amely a gabonafélék helyett a borászati folyamat melléktermékeit felhasználva készül. A márka szerint “újrahasznosított francia préselt szőlőhéjakból és borseprőből”, amelyek egy része a családi szőlőültetvényről származik. Ezt az ízvilágot egészítik majd ki még olyan fűszerek, mint a hársfavirág, a kökénybogyó, az akácméz és a boróka.

A színésznő mindig is szívügyének tekintette a környezetvédelmet, így nem meglepő, hogy a termékek minimális szén-dioxid kibocsátással készülnek. A lepárlóüzem például napelemekkel is üzemel, a gin pedig lebomló gombákból készített csomagolást kap. Az első szériában 4000 üveg Renais Gint dobnak piacra, palackonként 19 ezer forintnak megfelelő áron.

(FirstClass)

(Borítókép: Emma Watson. Fotó: Getty Images)