Újrahasznosított kávékapszulákból alkotta meg legújabb luxusóráját a Hublot svájci óragyártó. A modellből mindössze 200 darabot gyártanak.

Nem kevesebb, mint 25 ezer 200 euróért, mai árfolyamon 9 millió 431 ezer forintért dobja piacra legújabb luxus karóráját a Hublot. A mindössze 200 példányban gyártott modell különlegessége, hogy újrahasznosított kávékapszulákból készül.

Az alumínium kapszulákból alkottuk meg az óra tokját, előlapját, nyomófejét és koronáját (a korona segítségével állíthatjuk be a karórát, illetve az automata szerkezetű karórákon az óraszerkezet felhúzását is ezzel végezhetjük el – a szerk.). Az órához két szíj tartozik, mindkettő kávézacc felhasználásával készült. Az egyik egy szövetszíj, amely 5 százalékban zaccból, 95 százalékban pedig újrahasznosított poliészterből áll. A másik egy gumiszíj, amely szintén kávézaccból, valamint újrahasznosított gumiból áll” – írja a gyártó.

A csúcskategóriás karóra szinte teljesen zöld színű a felhasznált kapszulák eredeti színének mintájára, ennek köszönhetően igazán jellegzetes a megjelenése. A luxusórákat illetően pedig pont az a lényeg, hogy távolról is kiszúrható legyen, hogy pontosan melyik gyártó melyik modellje díszeleg a csuklónkon.

(Borítókép: Hublot luxus karóra. Fotó: Northfoto)