Komoly nyereséget termelt tavaly Vajna Tímea utolsó magyarországi érdekeltsége, a budapesti Kempinski Hotel oldalában működő Nobu. A néhai sztárproducer-médiamágnás, Andy Vajna japán luxusétterme a fennállása legnagyobb profitjával zárt 2022-ben.

A 24.hu vette észre, hogy közzétette cégbeszámolóját a Nobu Budapestet üzemeltető Buno Vendéglátóipari Kft. Mint írják, a japán vendéglő

csaknem 1,6 milliárd forint árbevételt és 201 millió forint nyereséget hozott adózás után 2022-ben.

Ez a luxusétterem az utolsó magyarországi érdekeltsége, egyben itteni öröksége Andy Vajna özvegyének, Vajna Tímeának, aki a Blikk információi szerint ettől is meg szeretne válni. Úgy tudni, a modell-üzletasszony az összes magyarországi üzleti kötődését fel szeretné számolni, mivel évek óta Los Angelesben él, s a jövőjét is ott képzeli el. Csaknem két évvel ezelőtt Beverly Hills tetején vett egy közel 2 milliárd forintot érő, hétszobás luxusvillát, ahová akkor nyerhet betekintést, ha ide kattint.

A lap szerint az őt tanácsadóként segítő vőlegénye, Zoltán szintén megszünteti a kapcsolatot a céggel.

A 24.hu kiemelte: a Nobu nyereségéből 156 millió forint osztalék kifizetését szavazták meg a tulajdonosok, azaz az 51 százalékot birtokló AV Investments Kft. és az üzletrészek 49 százalékát jegyző Buno Investments Kft. Andy Vajna özvegye az AV Investmentsben érdekelt. Mint írják, a 156 millió forint tavaly megtermelt profitból bő 45 millió az eredménytartalékba került, 79,56 millió az AV Investments Kft.-é, 76,44 millió forint pedig a Buno Investments Kft.-é.

(Borítókép: Vajna Tímea. Fotó: Velvet)