Az F1-sztár, Fernando Alonso árverésre bocsátja Ferrari Enzo típusú sportkocsiját, amely spekulációk szerint 5,4 millió dollárért, mai árfolyamon 1 milliárd 863 millió forintért kelhet el.

Árverésre bocsájtják Fernando Alonso 2011-es Ferrari Enzóját, amelyről egy fotót is posztolt az aukciót lebonyolító Monaco Car Auctions. A bejegyzésben azt írták: „Ennek az Enzónak számos fő sajátossága van. Az autó „Scocca n.1" néven szerepel a Ferrari Classiche tanúsítványában, kilométerórája pedig mindössze 4800 kilométeren áll.”

Bár az irányárat az aukciósház nem hozta nyilvánosságra, érdekes lesz látni, mennyiért kel majd el ez a különleges Ferrari Enzo a június 8-ai exkluzív árverésen, amelyre maga Alonso is felhívta a figyelmet 24 óráig elérhető, ezen a linken megtekinthető Instagram-történetében.

Spekulációk szerint az egyedi sportkocsi 5 millió 400 ezer dollárért, mai árfolyamon 1 milliárd 863 millió forintért kelhet el.

Összehasonlításképpen: nemrégiben egy 2003-as Ferrari Enzót 4 millió 336 ezer dollárért, vagyis 1 milliárd 495 millió forintért adtak el Párizsban. Miután ebben az esetben egy régebbi modellről beszélünk, amely nem volt az F1-es sztár tulajdonában és több kilométert is futott, így a találgatások még be is igazolódhatnak.

Alonso sem fog sokáig fog bánkódni a vérvörös Enzo miatt: a legújabb hírek szerint az F1-es sztár egy új Aston Martin DB12-t kap új cégautóként.

(Borítókép: Fernando Alonso. Fotó: Getty Images)