David Beckham, a legendás futballista újra és újra bebizonyítja, hogy ő az üzleti élet gólzsákja. Vajon mi a titka annak, hogy egykor pályán, illetve azon kívül is eredményes?

A Sholy Nation Sports sportportál szerint David Beckham sikertörténete egészen elképesztő. A sportolóból lett vállalkozó nemcsak a futballpályán hozta meg a legjobb döntéseket, de a gazdasági életben is remekelt. Átigazolása után öt éven át összesen 255 millió dollárt, mai árfolyamon 87 milliárd 355 millió forintot keresett az amerikai labdarúgó ligában (MLS), majd egy zseniális üzleti húzással 25 millió dollárért (8 milliárd 564 millió forintért) megvásárolta az Inter Miami csapatot, amelyet most már 600 millió dollárra (205 milliárd 542 millió forintra) értékelnek.

Az Inter Miami megszerzésével és a klub értékének jelentős növelésével Beckham tovább erősítette üzleti hírnevét, a csapat értékét és globális elismertségét pedig nemrég még tovább növelte Lionel Messi átigazolásával. Amellett, hogy húzásával a csapat leendő sportbeli sikereit erősítette, a klub üzleti potenciálját is tovább növelte: az argentin válogatott érkezésével a csapat márkaértéke felbecsülhetően az 1 milliárd dolláros (342 milliárd 570 millió forintos) álomhatárt is elérheti. Messi szerződtetése így az MLS történetének legnagyobb üzleti fogása is.

Amellett, hogy húzásával a csapat leendő sportbeli sikereit erősítette, a klub üzleti potenciálját is tovább növelte: az argentin válogatott érkezésével a csapat márkaértéke felbecsülhetően az 1 milliárd dolláros (342 milliárd 570 millió forintos) álomhatárt is elérheti. Messi szerződtetése így az MLS történetének legnagyobb üzleti fogása is.

David Beckham tevékenysége a többi játékos számára is új kapukat nyitott meg a futball világában: megmutatta, hogy már nemcsak a pályán elért eredmények számítanak, hanem a márkaépítés és az üzleti lehetőségek is. Az aréna csak a kezdet: a sportból üzlet, az üzletből pedig globális márka építhető. A jövőben is számíthatunk rá, hogy David Beckham újabb és újabb meglepetéseket tartogat számunkra. 

(Borítókép: David Beckham.  Fotó: Getty Images)