Az ökölvívásban elért legendás eredményei mellett üzleti érzékéről is híres Floyd Mayweather. A világhírű ökölvívó portfólióját immáron kilenc felhőkarcoló gazdagítja, köztük a New York-i ikonikus épület, a One Vanderbilt.

Floyd Mayweather, akit az üzleti életben csak „Money", avagy „Pénz” néven ismernek, 136 milliárd forintos nettó vagyonával bőségesen megengedheti magának a nagyvonalú befektetéseket. Nem is kicsiben játszik, a 46 éves egykori profi ökölvívó felhőkarcolókat gyűjt.

Gyűjteményének egyik ékes darabja a One Vanderbilt, amely Amerika negyedik legmagasabb épülete, egyben a régió legmagasabb kereskedelmi felhőkarcolója. 427 méteres magasságával azonnal felismerhető a New York-i égbolton. Kilátóterasza népszerű turistalátványosság, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. 

A 93 emeletes épület három évnyi építkezést követően 2020-ban nyílt meg. A munkálatok 1 billió forintba kerültek, a profi bokszoló ebből az összegből 17 milliárd forintot fektetett az One Vanderbiltbe, ezzel az épület résztulajdonosává vált.

A szókimondó profi bokszoló nem rejti véka alá vagyonát. Az egyik interjúja során a riporternek a következőket mondta:

Az egyik épületem Amerika legmagasabb kereskedelmi épülete. Ha van rá módod, látogass el New Yorkba, és nézd meg a kilencedik felhőkarcolómat!

(Borítókép: Floyd Mayweather. Fotó: Getty Images)