David Beckham a Maserati nagyköveteként a legújabb sportkocsik tervezésében is részt vállalt. A futballikont a márka klasszikus autói iránti rajongása ihlette meg.

David Beckham két autót is tervezett a Maserati számára. A Fuoriserie DB Essentials autókollekció két jellegzetes konfigurációját úgy álmodta meg, hogy az a márka legidőtállóbb ikonjainak kortárs újraértelmezése legyen, egyben minőségi férfi ruházatának, a Savile Row-nak egyfajta kiterjesztéseként szolgáljon.

Az egyik autót az 1967-es Maserati Ghibli kupé ihlette. Beckham a Night Interaction fantázianevű kék színt választotta a járgány külső megjelenéséül, amelyhez kiválóan passzol a belső tér bőrfelületeinek barnás árnyalata.

A második konfigurációnál az 1986-os Maserati Quattroporte Royale előtt tisztelgett, amelyből csak 51 darab készült. A kocsihoz a Verde Royale fantázianévvel illetett sötétzöld árnyalatú külső festést választott, belül melegbarna bőrkárpittal. Beckham és a Maserati együttműködését ünnepelve a gyártó egy különleges fémlemezt helyezett el a két első ülés közötti könyöktartó résznél.

„A Fuoriserie olaszul azt jelenti: „egyedi gyártású”. A Trident testreszabási programjának célja, hogy egyedi élményeket teremtsen az ügyfelek számára. Azt szeretnénk, hogy a saját Maseratijának megalkotásával mindenki kifejezhesse a személyiségét és szenvedélyé t. Csakúgy, mint David, mindenki választhat a személyre szabott funkciók széles skálájából a Fuoriserie Corse kollekciónkból, amelyet a Maserati dicsőséges versenyhagyománya ihletett, valamint a Fuoriserie Futura kollekciónkból, amelyet a technológia és az új anyagok szerelmeseinek szenteltek” – fogalmazott Klaus Busse, a Maserati tervezési részlegének vezetője. Hozzátette: külön kérésre mindkét Fuoriserie DB Essentials konfiguráció elérhető az MC20 szupersportkocsin, amely ötvözi a teljesítményt, a sportosságot és a luxust. Ezen kívül a Grecale SUV-ra is kérhetők a személyre szabott funkciók.

(Borítókép: David Beckham. Fotó: Getty Images)