A fogathajtás ugyan nem a legnépszerűbb hazai sportág, azonban Hölle Martin nevét mindenképpen érdemes megjegyeznünk. A magyar fogathajtó ugyanis az üzleti életben is maradandót alkot a sport mellett.

A Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke által a generációváltás üstökösének nevezett világbajnok fogathajtó, Hölle Martin tavasztól őszig Hollandiában készül a futamokra, de eközben az üzleti életben is megállja a helyét. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren felszálló repülők 70 százalékát kiszolgáló Gastland Flight Catering vezérigazgatójaként nyáron online intézi a cég ügyeit, télen pedig 15-20 órásak a munkanapjai így nem unatkozik. 

Hölle Martin kettesfogathajtó mindent vitt a június 8. és 11. között megrendezett brühli CAI fogathajtó versenyen. A hétszeres magyar világbajnok Eppie, Juventus és Kings Gambit nevű lovaival toronymagasan nyerte a kettesfogatok kategóriáját. 

„Majdnem 15 pontos előnnyel nyertem. Csak összehasonlításként, az ilyen versenyeket általában 1-2 pontos fórral szokták behúzni a fogathajtók, ez pedig jól mutatja, hogy milyen jól sikerült a versenyem. Pedig a riválisaim közül a holland, a német, az osztrák és a svájci, világbajnokságra készülő hajtók is jelen voltak” – összegzett a sportoló, aki a versenyekre való felkészülés és a szoros versenynaptár mellett a családi vállalkozásaik menedzseléséből is kiveszi a részét.

A Gastland Flight Catering üzletvezetőjeként aktívan részt vesz a dinamikusan fejlődő hazai catering cég, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren felszálló repülők 70 százalékát,

többek között a Wizz Airt, a Ryanairt és a SmartWings járatait kiszolgáló üzem menedzselésében.

Mostanra tudatosan alakítja úgy az edzésterveket, hogy legyen ideje a cég menedzsmentjével foglalkozni, mégis szerencsésnek érzi magát, hogy nemcsak a fogathajtó csapatban, de a cégben is olyan munkatársakkal dolgozik együtt, akik képesek biztosítani számára azt a hátteret, ami elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy ilyen sikeres legyen.

Noha nem könnyű mindenhol helyt állnia, Hölle Martin elárulta, a koronavírus-járvány alatt nagyon komoly hangsúlyt fektettek a digitalizációra, és sikerült olyan rendszereket, metódusokat kialakítaniuk, amelyek által nem szükséges személyesen jelen lennie a meetingeken.

„A modern üzletvitelnek, menedzsmentnek, és egyáltalában a mi nemzedékünknek már alapvető, hogy online meeteken keresztül a világ bármely pontjáról képes vagyok nemcsak kommunikálni, de riportokat, feladatokat adni a kollégáknak,

ezért számomra nem okoz gondot a felkészülés alatt Hollandiából vezetni a napi ügyeket.

Amikor pedig otthon vagyok akkor természetesen személyesen is részt veszek a folyamatokban” – fogalmazott a vezérigazgató.

Hölle Martin legközelebbi tesztversenye a francia nemzeti ménesistálló parkjában, Haras du Pin-ben lesz július elején. Arra számítanak, hogy ott már minden vb-címre esélyes hajtó rajthoz áll, mert itt rendezik szeptemberben a világbajnokságot is, a versenyzők pedig szeretik előtte letesztelni a pályát.

(Borítókép: Hölle Martin. Fotó: Kaszás Gergely, Pannon Értéktár / BOOOK Kiadó)