Akár egy sci-fiben is érezhetjük magunkat, amikor beülünk egy kávéra a Magyarország egyik legmodernebb épületében található bisztróba. Az arcszkennerrel ellátott épület a modern csúcstechnológia mellett elképesztő luxust kínál.

Huszonnégy karátos aranybetétekkel készült márványpadló, egyedileg ide tervezett olasz bútorok, gránit, Decastelli fém falpanelek és Siches üvegpanelek – első pillantásra ezek a luxuselemek fogadják a betérőt az Újváros Bisztróban. A kényelem és a látvány mellett a legmodernebb technológiával találkozhatunk: az arcszkennerrel felszerelt irodaházban a GMV6 hűtő-fűtő rendszer az egyik helyiségből a másikba szállítja a hőt. Az épület ugyanis „tudja”, hogy milyen évszak van, merről fúj a szél, milyen erővel, illetve merről süt a nap, milyen fényerővel, és három hónapra előre időjárás-előrejelzést tud adni. Az étteremben szinte futurisztikus, ahogyan az intelligens, öntanuló algoritmusok vezérlik a hőmérsékletet, a fényerőt, a légtechnikát, a sötétítőket. Sőt az épület érintőképernyőjén vezérelhető, magas minőségű audiorendszer biztosítja a háttérzenét, amely kellemes kikapcsolódást nyújt a helyiség minden részén.

A legegyedibb belső design

A bisztró a belsőépítészet páratlan példája. A lélegzetelállító belsőt mások mellett Turco neves nemzetközi designer alkotta meg, aki a digitális és kézműves technológiát kombinálva ötvözi a művészetet és a belsőépítészetet.

Az egyedileg ide tervezett olasz bútorok – mint például a Bentley ülőgarnitúra – mellett a 24 karátos aranybetétekkel készült márványpadló is kizárólag erre a helyre készült.

A Decastelli fém falpanelek és a Siches üvegpanelek, gránit- és márványlapok tovább fokozzák a luxus érzését, amikor beülünk a bisztróba. 

A modern technológia mellett a valódi gazdagságot, luxust és pazar miliőt jelképező arany több helyen is feltűnik az étteremben. Kifejezetten ízléses koncepcióban köszön vissza a már említett 24 karátos arany vonal a márványból készült mozaik padlóban, illetve a capuccino tetejére és a süteményekre szórt aranyporként. Ott van még a Clase Azul Añejo tequila, amelynek az üvegén is 24 karátos aranyból csillog az agavé levél.

Amennyiben valaki ellátogatna a Szarvason található Újváros Bisztróba, feltétlenül nézze meg a város egyéb nevezetességeit is, az arborétum, az óvárosi Bolza-kastély, a Millenniumi emlékmű a Szent Koronával és szökőkúttal, a városi hajókikötő és a víziszínház egyaránt nagyszerű látnivalók.

(Borítókép: Újváros Bisztró. Fotó: Újváros Bisztró)