Ismerje meg a Lancia Pu+Ra HPE-t: az olasz autógyártó vadonatúj koncepciója, amely tiszteleg az ikonikus múltbeli modellek előtt és egy futurisztikus víziót képvisel visszafogott tulajdonságaival.

A Lancia, a legendás olasz autógyártó, melynek modelljei a 70-es és 90-es évek között több világbajnokságot is bezsebeltek a raliversenyzés aranykorában, nagy durranással jelentette be új koncepcióját, a Lancia Pu+Ra HPE-t.

Az autó bemutatóját Alex Hirschi, a Supercar Blondie néven ismert autóvlogger és médiaszemélyiség is meglátogatta Milánóban. Alex Hirschi részt vehetett az autó bemutatóján, hogy megtekinthesse és bemutassa a Lancia Pu+Ra HPE-t a nagyközönségnek.

Az új koncepcióautó a márka ikonikus múltbeli modelljeinek stílusos elemeket kölcsönöz. Az első pillantásra az autó rakéta alakú fényszórói tűnnek fel, melyek a Lancia Fulvia Zagato nevű modellje előtt tisztelegnek. Ez a híres autómodell jelentős népszerűségnek örvendett a Lancia múltjában. Az új koncepcióautó ezáltal emeli ki az autó stílusát és dizájnját. A motorháztető felett található panel nappali menetfényeket rejt, amelyek T alakban helyezkednek el, további utalásként a márka egy másik ikonikus dizájnelemére.

Az autó tetőjének különleges formája az egyik jellemzője a Lancia Pu+Ra HPE-nek, amely sehol máshol nem látható az autóiparban. A tető kör alakú, és valójában napfénytetőként nyílik. Ha hátrafelé haladunk, a vízszintes vonalak a hátsó ablakot ölelik körbe, emlékeztetve minket a Lancia Beta HPE stílusjegyeire.

Az autó egyedülálló tulajdonsága az átlátszó oldalsó kamerák, amelyek rendkívül érdekes funkciót nyújtanak. Amikor az ajtók kinyílnak, ezek a kamerák vízszintes pozícióból függőleges helyzetbe fordulnak és emelkednek. Az ajtók egyszerű megnyitásához csupán egy érzékelőt kell megnyomni.

A Lancia Pu+Ra HPE beltere ugyanolyan lenyűgöző, mint a külső. A „meleg és barátságos" utastér ellensúlyozza az autó letisztult, agresszív külső megjelenését. Mély, bársonyos ülések gondoskodnak a kényelemről, míg kis kerek asztalok teszik otthonossá a belső teret. 

Az utastérben továbbá egy sor fényes lámpa fut végig elölről egészen hátra, melyeknek színét a koncepcióautó innovatív S.A.L.A. (smart ambient lighting assistant – okos környezeti világítás asszisztens) rendszere segítségével szabályozhatjuk. Ez a rendszer nemcsak a lámpák színét, hanem számos más funkciót is képes szabályozni, például a hang- és klímavezérlést.

A Lancia Pu+Ra HPE futurisztikus koncepcióautója magában hordozza a múlt stílusos elemeit, ugyanakkor innovatív megoldásokkal készül a jövőre. Alex Hirschi, a Supercar Blondie, elismert autóvlogger szerint a vezetési élmény az autó volánja mögött egyszerre sima és gyors – olyan, mintha egy valódi bálnát vezetnénk.

(Borítókép: Lancia Pu+Ra HPE bemutató autója. Fotó: Youtube)