A tenisz legenda által viselt óra márciusban jelent meg a Watches & Wonders kiállításon.

Idén Roger Federer nem lépett a pályára Wimbledonban, de így is sikerült reflektorfénybe kerülnie.

A visszavonult svájci zseni Katalin walesi hercegnő mellett foglalt helyet és hosszan tartó álló ovációban részesült, amikor belépett a királyi páholyba. Federer pályafutása alatt összesen húsz Grand Slam győzelemmel büszkélkedhet, amiből nyolcat Wimbledonban szerzett.

A korábbi világelső integetett az őt éltető rajongóknak, aminek köszönhetően jól látszott új Sky-Dweller Rolexe.

A Robb Report szerint a Roger Federer által viselt modellt eredetileg 2012-ben adta ki a Rolex, majd tovább finomította. Az új változatot márciusban a Watch & Wonders kiállításon mutatta be az óragyártó. A tenisz legenda által viselt darab egy rolesor – azaz kéttónusú arany és acél – óra, mentazöld tárcsával, kék számlappal és oysterflex szíjjal.

Oysterflex

Az oysterflexet anyagot a Rolex találta ki, hogy tartsa a versenyt gumi szíjas órák trendjével. Az anyag ötvözi a gumipántok kényelmét és hipoallergén tulajdonságait a fém szíjak alaktartásával és tartósságával. Ahhoz, hogy ezeket a tulajdonságokat elérjék, a Rolex titán- és nikkelötvözetből készült betéteket helyezett az általuk használt gumikeverékbe.

Roger Federer Sky-Dwellere két időzónával, naptárral, valamint a számlap kerületén 12 nyílással ellátott hónapmutatóval rendelkezik. Az órát a Rolex házon belüli, 9002-es önfelhúzós kaliber hajtja, körülbelül 72 órás járástartalékkal.

Az óra ára több mint 16 ezer euró, azaz valamivel több mint 6 millió forint.

(Borítókép: Roger Federer. Fotó: Getty Images )