Wimbledon nem csak a versenyzőkről szól, hanem a lelátón megjelent hírességekről is, akiknek különösen figyelniük kell öltözködésükre, ha a királyi család közelében szeretnének helyet foglalni. Ebből fakadóan nem meglepő, hogy rendkívül különleges órákat láthattunk a bajnokság ideje alatt.

Újabb wimbledoni verseny van mögöttünk. Ezen a hétvégén Markéta Vondroušová és Carlos Alcaraz is életében először lett bajnok a füves pályán. Ezért hát úgy illik, hogy a két történelmet író játékos órájával kezdjük a szemlénket.

Idén Vondroušová órátlan maradt, de Alcaraz annál különlegesebb órát viselt a díjátadón: egy Rolex Cosmograph Daytona volt a csuklóján, de nem is akármilyen. A bajnok órája egy sárga-arany variáció volt meteorit számlappal. Ez az óra azért is különleges, mert a Rolex tavaly márciusában úgy döntött, hogy nem használ meteoritot a Cosmograph Daytona modellekben, így a még ezzel készült órák árai kilőttek. Másodkézből nagyjából 100 ezer dollár környékén, azaz körülbelül 33-34 millió forintért lehet hozzájutni egy ilyen darabhoz a Rob Report szerint.

Ne feledkezzünk el a második helyezett Novak Djokovic-ról se. Ő a díjátadón egy limitált kiadású Hublot Big Bang zöld változatát viselte. Ebből a típusból mindösszesen 250 darabot gyártott a cég, így nem csoda, hogy több mint 24 ezer dollárt, azaz nagyjából 8 millió forintot kér érte a gyártó.

Azonban Wimbledon legalább annyira szól a nézőkről is, mint amennyire a játékosokról, úgyhogy nézzük meg milyen órák jelentek meg a lelátókon. Brad Pittől Nick Jonason át Vilmos hercegig, íme a 2023-as Wimbledon órái:

Vilmos herceg egy egyedi Omega Seamaster Professional Diver 300m órával érkezett.

David Beckham a tömör arany Tudor Black Bay 58-as órával jelent meg.

Freida Pinto egy sárga-arany Audemars Piguet Royal Oakot viselt.

Nick Jonas egy JLC Reverso-val érkezett.

Az F1-es pilóta Charles Leclerc egy Richard Mille RM 72-es órát viselt.

Benedict Cumberbatch egy JLC Polaris Mariner Memovox órával érkezett.

Daniel Craig egy Omega Seamaster Planet Ocean órát viselt.

Idris Elba egy Gucci 25H-t választott.

Brad Pitt Vacheron Constantin 222 egy vintage acél változatát választotta.

(Borítókép: Carlos Alcaraz és Novak Djokovic. Fotó: Getty Images)