A gyönyörű Cumberland Grey fényezéssel rendelkező kupét a Nincs idő meghalni című filmben is láthattuk.

Kalapács alá került a James Bond-sorozat egyik legjobb Aston Martinja. A Nincs idő meghalni és az Élő napfény című filmből ismert autót az RM Sotheby’s árverezi el a jövő hónapban.

Robb Report szerint a lenyűgöző 1973-as, V8-as motorral rendelkező Cumberland Grey fényezésű kupé már önmagában ikonikus. A kézzel épített fenevad mérföldekre van egy kifinomult grand tourer-től. Ez nem kis részben izmos stílusának köszönhető, amelyhez keményebb vonalak és egy nagy motorháztető-nyílás tartozik, valamint 5,3 literes nyolchengeres motorjának, amely több mint 300 lóerőt pumpál ki magából.

Mindennek tetejében a járgány a filmben látható extrák némelyikével is rendelkezik, beleértve a beépített és gombnyomásra aktiválható síléceket és a hátsó rakétakilövőt, amely valódi lángokat lövell ki. Egy vezérlőpanel is jár hozzá, amely bemutató célokra használható – szerencsére az önmegsemmisítő gomb nem működik. A jelenlegi tulajdonos restaurálta is az autót, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint a mozivásznon.

Az autó ikonikosságát mi sem jelzi jobban, minthogy két Bond-filmben is feltűnt.

A legtöbben Timothy Dalton első Bond-filmjeként emlékeznek az Élő napfényre, de az egyben az Aston Martin visszatérését is jelentette a franchise-ba 18 év kihagyás után.

A producerek egy '80-as évek közepén készült V8 Vantage-t terveztek szerepeltetni a filmben, de a modellre leadott megrendelések elmaradásának következtében kénytelenek voltak az autó régebbi változatát használni. A most kalapács alá kerülő, üvegszálas karosszériával rendelkező példány egyike a forgatás során felhasznált négy kocsinak. A módosítások közé tartozik a napfénytető és a Cumberland Grey fényezés is.

Az autót ide kattintva nézheti meg.

(Robb Report)

(Borítókép: Daniel Craig. Fotó: Getty Images)