Az Omega új órája már kapható nagyából 3 millió forintért, de csak a párizsi márkaboltokban.

Hivatalosan is megkezdődött a visszaszámlálás a jövő évi nyári olimpiáig, ugyanis már kevesebb mint egy év van hátra és 2024. július 26-án a sporté lesz a főszerep Párizsban. A visszaszámlálást nem csak a kvalifikációs versenyek kezdete mutatja, hanem az is, hogy az Omega bemutatta a Seamaster 300M „Paris 2024” Special Editiont. A svájci gyártó egy standard Seamaster 300M-el rukkolt elő, de olyan részlettekkel tömték tele az alap órát, amelyek gondoskodnak róla, hogy viselője még véletlenül se feledkezzen meg a 2024-es játékokról.

A 18 karátos Moonshine Gold lünetta a karóra legnagyobb újítása, kiegészítve egy dombornyomott, lézerrel strukturált búvárskálával és egy pöttyintésnyi lumineszcenciával 12 óránál.

Maga a számlap fehér kerámia, aminek matt felületét polírozott hullámok teszik mozgalmassá a szem számára. Itt két apróság hívja fel a figyelmet az olimpiai játékokra: a szokásos világító jelölő helyett a másodpercmutatót egy kis láng formájú Paris 2024 emblémával díszítették és a Párizs 2024 logó betűtípusát használta a gyártó a dátumkijelzőhöz, amely a számlapon 6 óránál található.

Bár szemből is lenyűgöző az óra, igazán akkor mutatja meg miért is készült el, ha megfordítjuk. A hátlapon arannyal az olimpia medál logója látható, alatta pedig a Paris 2024 felirat, valamint az olimpiai gyűrűk.

Az óra belsőszerkezete megfelel a modern Omega Seamaster 300M-től elvártaknak.

A Rob Report szerint az óra ára jóval meghaladja a standard rozsdamentes acél Seamaster 300M modellét, amely 5900 dollárba kerül. A „Paris 2024” Edition ennél közel 3 ezer dollárral többe, azaz 8700 dollárba kerül, ami valamivel több mint 3 millió forintnak felel meg. Az Omega felhívta a figyelmet arra, hogy bár ez egy különleges sorozat, de nem számozott vagy limitált gyártású. A gyártó azt is leszögezte, hogy az órát csak a párizsi márkaboltokban lehet beszerezni.

(Rob Report)

(Borítókép: Olimpiai ünnepség Párizsban. Fotó: Getty Images)