Sokan vannak, akik szívesebben töltik az életüket az óceán partján, ahol mindig kellemesen meleg az idő és tiszta a levegő. Összeszedtük, hogy melyek a legdrágább magánszigetek a világon, íme a top5!

A privátszigetek ügye a 2001-ben robbant ki, ekkor A-listás filmszínészek – Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Mel Gibson – is nyilatkoztak arról, hány százmillió dollárért vettek szigetet, ahol senki nem zavarhatja őket. Most összeszedtük, hogy melyek a legdrágább magánszigetek a világon, íme a top5!

Florida Keysen, USA – 3 milliárd forint

Florida egyik legszebb részén, a mesés Florida Keysen található az USA egyik legmesésebb és legnagyobb privát szigete, amely valamivel több, mint 3 milliárd forintért kelt el 2021-ben. A majdnem két hektáros sziget Florida egyik legdélebbi részén található, ahonnan már csak fel óra helikopterrel a Bahama-szigetcsoport. 

Little Pipe Cay – 30 milliárd forint

Ezen a csodás magánszigeten több filmet is forgattak már, így James Bond és Jack Sparrow kapitány is kalandozott már itt. Utóbbi karakter megtestesítőjének egyébként nem messze innen van egy saját szigete. A Little Pipe Cay 270 mérföldre fekszik Miamitól, öt ház található rajta, mind az óceánra néző kilátással.

Macapule-sziget, Mexikó – 33 milliárd forint

Ha a luxus nem fontos szempont, akkor ez a sziget lehet a tökéletes választás. A mexikói öbölben fekvő földkiemelkedés egy valóságos természeti kánaán. A burjánzó természet és az érintetlen területek igazán különlegessé teszik ezt a magánszigetet. Tulajdonosa jelenleg is azon dolgozik, hogy turistaparadicsomot hozzon itt létre. 

Ronde – 35 milliárd forint

A sziget a Karib-tengeren, Grenadában helyezkedik és az egyik leghíresebb trópusi paradicsom, amelynek értéke 100 millió dollár.  2007-ben vált először eladóvá a sziget, ekkor még a legdrágábbként volt számon tartva a piacon, de azóta leelőzték. 

Lanai, Hawaii – 212 milliárd forint

Ez a közel 40 ezer hektáros sziget a Hawaii-szigetcsoport része és már a beceneve is sokatmondó: „A magánsziget”. A sziget igazán híres 1993-ban lett, amikor a jól ismert milliomos, Bill Gates a Manele-öbölnél rendezte esküvőjét. 2012-ben Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója 600 millió dollárért felvásárolta Lanai szigetét, amellyel egyből a legdrágább lett a vonatkozó listán. Ellison célja, hogy zöld megoldásokat alkalmazva egy teljesen fenntartható, mini kultúrát hozzon létre a szigeten, amely a későbbiekben modellként szolgálhat a világ számára.

(Borítókép: Lanai. Fotó: iShootPhotosLLC/Getty)