Az egyedi autó, amelyet a hétszeres világbajnoknak készítettek, nem bírta ki az új tulajdonosának vezetési stílusát.

Lewis Hamilton autókollekciójában számos különleges jármű található, ám az egyedülálló Pagani Zonda különösen kiemelkedik a többi közül. A hétszeres Forma-1 világbajnok ezt a limitált darabszámú csodát 2014-ben kapta, és a Zonda 760 LH típusjelzésből is kiderül, milyen egyedi alkotásról van szó - írta meg a vezess.hu

Bár az autó műszaki csodának számított, Hamilton nem érezte teljesen tökéletesnek. A V12-es, 7,3 literes, 760 lóerős motorral és kézi váltóval készült gépet alig ezer kilométert vezette, mielőtt 2021-ben eladta. Az újságíróknak adott válaszában őszintén kifejtette, hogy „szörnyű volt vezetni” és a kezelhetőség szempontjából az egyik leggyengébb jármű, amelyet valaha is birtokolt.

Egy brit autógyűjtő vette meg a Pagani Zondát, aki nemrégiben súlyos balesetet szenvedett vele. Ethan Gale fotós információi szerint a baleset a walesi Conwy területén, a Penmaenbach-alagútnál történt. A kár jelentős: kitört hátsó kerék, repedt szélvédő és sérült karbonszálas elemek.

Szerencsére az eset során senki sem sérült meg, azonban a luxusjárgány jelentősen megrongálódott. Az új tulajdonos előtt most nagy kérdés áll: megéri-e felújítani azt az autót, amelyet 8,5 millió fontért, azaz 3,815 milliárd forintért vásárolt, vagy inkább elfogadja a veszteséget, és a járgány a szeméttelepen köt ki, elveszítve korábbi ragyogását.

(Borítókép: Lewis Hamilton. Fotó: Getty Images)