Hawaii, Monaco, netán a Maldív-szigetek? Az igazság az, hogy egy ennél sokkalta kevésbé ismert tengerpart nyerte el a világ legdrágább partszakasza címet.

A travelmag.com jóvoltából nemrég elkészült a világ legdrágább strandjait és tengerpartjait összesítő lista, amelyen a népszerű európai desztinációk mellett több észak-amerikai város is bekerült a top 10-be, néhány váratlan helyszínnel egyetemben. 

Az élen egy amerikai város végzett, amelyik kisebb meglepetésre egyáltalán nem a luxus fellegváraként van számon tartva, ellenben például a kilencedik helyet elfoglaló Monacoval.

Az utazási oldal tanulmánya szerint a világ legdrágább strandja Nantucket szigetén található, amely valójában sokkal inkább a ködös időjárásáról és fésűkagylóiról ismert, mintsem a paradicsomi körülményekről.

A felmérése a világ összes olyan úti célját figyelembe vette, ahol legalább 20 szálloda és fogadó, illetve minimum egy strand is található. Ezután a legdrágább strandok kiszámításához a 2023 augusztusában elérhető legolcsóbb kétágyas szoba átlagárát határozták meg, ami Nantucket-ben 694 dollár, vagyis 246 ezer forint. 

Íme, a világ 10 legdrágább tengerparti városa rangsorolva:

  1. Nantucket Town, Massachusetts (Egyesült Államok) 694 dollár
  2. Positano (Olaszország) 481 dollár
  3. Montauk, New York (Egyesült Államok) 478 dollár
  4. Saint-Tropez (Franciaország) 440 dollár
  5. Kennebunkport, Maine (Egyesült Államok) 406 dollár
  6. Provincetown, Massachusetts (Egyesült Államok) 404 dollár
  7. Capri (Olaszország) 399 dollár
  8. Bar Harbor, Maine (Egyesült Államok) 384 dollár
  9. Monaco 381 dollár
  10. Santa Monica, Kalifornia (Egyesült Államok) 360 dollár

(igenyesferfi)

(Borítókép: Amalfi-part. Fotó: Aleh Varanishcha/Getty)