A királynőtől kezdve a hercegnékig, mindannyiuk életét szigorú etikett és tradíciók kötik. Ezen szabályok betartása nemcsak a család hagyományait őrzi meg, hanem a brit monarchia méltóságát is képviseli a világ előtt. Nézzük a legérdekesebbeket!

Kalap, az elengedhetetlen kiegészítő

A kalap kötelező tartozék minden hivatalos eseményen. Katalin hercegné gyűjteménye például lenyűgöző. Az 1950-es évekig a hölgyek szinte mindig fejfedőben voltak, mivel a hajuk megmutatása illetlenségnek számított. Ma már a hagyomány enyhült, de továbbra is fontos szerepet tölt be a protokollban.

Koronák és tiarák – nem csak a rang jelképei

A monarchia hölgytagjainak szinte kivétel nélkül van saját koronája vagy tiarája. Viszont az értékes ékszerek viselése korlátozott. Kizárólag házas nők viselhetik őket, és csak hivatalos eseményeken, 18 óra után.

Természetesség előtérben – a smink diszkrét szabályai

Visszafogott sminkjük nem csak az eleganciát tükrözi, hanem a tradicionális értékeket is. Bár a divat és a smink trendjei változnak, a túlzottan feltűnő smink nem megengedett.

Körömlakk – a visszafogottság művészete

Miközben a divatban színes körömlakkok dominálnak, a királynő és a hercegnék csak meghatározott színeket választhatnak, például halvány rózsaszínt vagy átlátszót.

Fekete ruha – a váratlan eseményekre való felkészültség

Bármennyire is morbidnak tűnhet, amikor a királyi család női tagjai külföldre utaznak, gondoskodniuk kell arról, hogy a bőröndjükben legyen egy fekete ruhadarab. Ennek az elővigyázatos szokásnak az az oka, hogy felkészüljenek egy esetleges, váratlan gyászeseményre.

Mindig felkészülten - a frizura fontossága

A királyi család női tagjai mindig kifogástalan hajviselettel lépnek a nyilvánosság elé. Például Katalin hercegné hajának állítólagos gondozása is mutatja ezt: hetente háromszor formázzák.

Visszafogott elegancia - a dekoltázs kérdése


Míg a divatvilágban a mélyen kivágott ruhák hódítanak, az uralkodóház női képviselői ritkán választják ezt a stílust. Az etikett és a hagyományok alapján általában visszafogottabb megjelenést részesítenek előnyben.

Harmoniában a színekkel és a formákkal

Nem csak a protokollt követik, hanem a harmóniát is nagyra értékelik. Az általuk választott ruhák színei, anyagai és formái együttesen sugallnak eleganciát és méltóságot.

A harisnyanadrág újra divatban

Erzsébet II számára elképzelhetetlen volt harisnya nélkül megjelenni. Ezt a hagyományt Katalin is tiszteletben tartja, azzal a különbséggel, hogy a fényes változatot preferálja, így közelítve a szokást a fiatalabb korosztályhoz.

Kis méret, nagy stílus: A clutchok korszaka

Bár a nagytáskák praktikusak a mindennapokban, hivatalos alkalmakkor inkább kisebb kézitáskákat és clutch-okat választanak. Ezek nem csak elegánsak, de letisztultságukkal is hűen képviselik az uralkodóház stílusát.

Forrás: Joy

(Borítókép: Katalin walesi hercegné. Fotó: Getty Images)