Milliókat érő ékszerek, luxusjachtok, sportautók: ezeket a többség sokszor megfizethetetlenül drágának tartja, így ha valaki hasonló ajándékkal büszkélkedhet úgy hisszük, hogy megfogta az isten lábát. A világon ugyanakkor jóval szélesebb a ritkaságszámba menő ajándékok skálája, erre a legjobb bizonyíték azok a hírességek, akik a valaha volt legdrágább meglepetésekkel kedveskedtek szerelmüknek. Mutatjuk, melyek ezek!

10. David és Victoria Beckham – Kettő 50 ezer dolláros Audi

A lista utolsó szereplői még abba a kategóriába tartoznak, amely a legtöbb vagyonos ember számára megfizethető. Ugyanakkor David és Victoria Beckham esetében a pár tagjai nem egymást lepték meg a külön-külön 17 millió 740 ezer forintos sportautóval. Ezeket a „csöppnyi” ajándékokat az édesanyjuknak szánták hálából azért, hogy mindketten vigyáztak négy gyermekükre.

9. Katy Perry – 100 ezer dolláros út az űrbe

Még közel sem tartunk az űrturizmus korszakában, ám a tehetősebbek számára most is van lehetőség arra, hogy a sztratoszféra fölé emelkedjenek. Katy Perry például a volt férjét, Russell Brand humoristát ajándékozta meg űrutazással a 35. születésnapjára. A két jegyért összesen 200 ezer dollárt, mai árfolyamon 71 millió forintot fizetett, az utazás során összesen 5 percnyi súlytalanságot élvezhettek, mielőtt visszatértek volna a Föld légkörébe. A csillagok közt tett látogatásuk ellenére a pár végül 14 hónap házasság után elvált.

8. Jamie Foxx – Kettő ló Robert Downey Jr. számára

Miután Robert Downey Jr. felvásárolt egy malibui farmot Kaliforniában, Jamie Foxx teljesen megdöbbent, amikor az istállókat üresen találta. Végül felebaráti szeretetből vásárolt a bajtársának két méregdrága lovat, amit a Vasember sztárja azzal az 1967-es vintage El Camino autóval hálált meg, amelyben a mozivásznon is láthattuk. Az ajándékok ára ebben az esetben ismeretlen.

7. Courteney Cox – 12 ezer dolláros kerékpár Jennifer Aniston számára

Courteney Cox és Jennifer Aniston nemcsak a Jóbarátok című sorozatban, hanem a való életben is nagyon jó barátságot ápol, olyannyira, hogy minden évben megajándékozzák egymást a születésnapjukon. Cox egy alkalommal egy több mint 4 millió forintos kerékpárral lepte meg barátnőjét, miután az arról beszélt, hogy módot szeretne találni arra, hogyan kerülheti el a kora reggeli forgalmi dugót – és persze az állandóan lesben álló paparazzókat. Végül egy 8 sebességes cirkálóval lett gazdagabb, amelyet egy Chanel bőrüléssel és nyeregtáskával szereltek fel.

6. Kanye West – Tíz Burger King franchise-üzlet Kim Kardashian számára

Kanye West egy alkalommal tíz Burger King franchise-üzletet ajándékozott az exneje, Kim Kardashian számára. A gyorséttermeket nem egytől egyig az Egyesült Államokban vásárolta fel a rapper, neki köszönhetően a médiasztár az Egyesült Királyságtól Olaszországig több európai városban is birtokol egy-egy Burger Kinget. A gyorsétterem-lánc azt is felajánlotta az ex-házaspárnak, hogy intézik a cateringet az több millió dolláros esküvőjükön.

5. Kim Kardashian – Steve Jobs és Steve Wozniak által dedikált Apple-egerek

Kim Kardashian nem akármivel hálálta meg volt párjának a gyorséttermeket: egyik Apák Napjára két dedikált számítógépes egeret ajándékozott az exférje számára. Az Apple-kiegészítőket a brand feltalálója és számítógép-tervezője, a megboldogult Steve Jobs, valamint Steve Wozniak írták alá. A médiasztár az e-bay-en talált rá a különlegességekre, ahol Jobs emléktárgyainak ára 200-tól 6 ezer dollárig, vagyis 70 ezertől 2 millió forintig mozog.

4. Angelina Jolie – Szív alakú sziget

Angeline Jolie nem volt rest szélesre nyitni a pénztárcáját, ha volt szerelméről, Brad Pittről volt szó. A színész 48. születésnapjára például egy vízesést vásárolt, hogy Pitt házat építhessen rajta az amerikai építész, Frank Lloyd Wright stílusában. Az 1900-as években tevékenykedő szakember 1935-ben tervezett házat egy vízesésre a délnyugat Pennsylvaniában található Laurel Highlands régióban. A terület azóta turistalátványosság lett.

Mindez azonban még semmi Jolie egy másik ajándékához képest: a színésznő egy másik alkalommal egy New York-tól 80 kilométerre található szív alakú sziget megvásárlásával mutatta ki az exférje iránt érzett szeretetét. A 11 hektáros Petra-szigetet Pitt az 50. születésnapjára kapta. A szigeten egy helikopter-leszálló és két ház található, amelyeket Frank Lloyd Wright tervezett.

3. Scarlett Johansson – Arany bölcsességfog

Feltehetőleg nem az egyik legdrágább, de kétségkívül az egyik legbizarrabb ajándékot Scarlett Johansson ajándékozta egykori vőlegényének, Ryan Reynoldsnak. A színésznő a saját bölcsességfogát vonatta be arannyal, majd nyakláncot készíttetett belőle a színész 31. születésnapjára. A nem mindennapi meglepetés után nem sokkal a pár felbontotta a jegyességét.

2. Adam Sandler – Luxusautók a Nagyfiúk-beli színésztársak számára

Hogy pontosan mennyit költött rájuk, nem tudni, ám feltehetőleg egy vagyon lehetett az a négy csúcskategóriás sportkocsi, amelyeket Adam Sandler a kollégáinak vásárolt a Nagyfiúk című film megjelenését követően. A színész annyira boldog volt, hogy a barátaival dolgozhatott, hogy mindegyiket egy-egy Maseratival lepte meg. Az ajándékokkal ugyanakkor egy kicsit mellélőtt: David Spade állítólag a mai napig „túlságosan zavarban van” ahhoz, hogy a sportkocsival furikázzon a városban, Chris Rock pedig túlságosan szégyelli a hatalmas gesztust, így ő sem használja az autót.

1. Jessica Simpson – 100 ezer dolláros motorcsónak Tony Romo számára

Jessica Simpson és az amerikaifutball-játékos Tony Romo két évig jártak, ám a kapcsolatuk közel sem volt felhőtlen. A Dallas Cowboys nevű csapat szurkolói kifejezetten ellenezték a románcukat, olyannyira ágáltak ellene, hogy azt is kérvényezték: Simpsont ne engedjék a mérkőzéseken a lelátóra ülni, mert csak eltereli a középhátvéd figyelmét. A kedélyeket csak fokozta, amikor a színésznő egy 100 ezer dollár, mai árfolyamon 35 millió 688 ezer forint értékű, egyedi gyártású motorcsónakkal ajándékozta meg a szerelmét annak 28. születésnapján. Amikor a pár két év után szakított, Simpson állítólag azt mondta Romónak, hogy tartsa meg a hajót ajándékba.

(Borítókép: Angelina Jolie és Brad Pitt; Katy Perry és Russell Brand. Fotó: Getty Images)