Gyémánt, zafír, smaragd? Csak az előbbi! A világsztárok nem adnak lejjebb a gyémántnál, ha eljegyzési gyűrűről van szó. Bár az ékszert többnyire a férfiak választják a lánykéréshez, a hölgyek biztos időben tudatják az ízlésüket a kiszemeltjükkel. Egy csillagnak pedig csakis ragyogóbb jár egy csillagnál, így eshet meg, hogy egyes világsztárok ujjára több milliárd forintot is felhúznak. Mutatjuk, mely eljegyzési gyűrűk voltak eddig a legdrágábbak!

5. Beyoncé

Beyoncé a legutóbbi összeállításunkban is szerepelt, amelyben azokat a világsztárokat gyűjtöttük össze, akik a valaha volt legjövedelmezőbb üzleti együttműködést tudhatják magukénak. Az énekesnő ezúttal is egy olyan ranglistán kapott helyet, amelyben csak úgy pörögnek a dollármilliók.

Beyoncé ugyanis egyike azon szerencsés házas nőknek, akik a legdrágább eljegyzési gyűrűk egyikével büszkélkedhetnek.

Az énekesnő kezét 2008-ban kérte meg Jay-Z egy 24 karátos fehér gyémánt gyűrűvel, amelyért nem kevesebb mint 5 millió dollárt, mai árfolyamon 1 milliárd 805 millió forintot fizetett. Ugyanez a smaragd csiszolású gyűrű ma már 6,9 millió dollárba kerülne, vagyis 2 milliárd 491 millió forintba.

4. Anna Kournikova

A világhírű orosz teniszjátékost a nagy sikerű latin szívtipró, Enrique Iglesias vette feleségül 2001-ben. A kezét egy ma 8,4 millió dollárt, vagyis 3 milliárd 32 millió forintot érő, radiant csiszolású (a hagyományos kör- és az elegáns smaragd csiszolás metszete – a szerk.) sárga és fehér gyémánt gyűrűvel kérte meg. Hogy hány karátos, az nem ismert, de az bizonyos, hogy a kamerák még a teniszpályákon is kiszúrták a gyűrűt a játékos ujján.

Azt pletykálják, hogy ezen kívül Kournikova még egy gyűrűt kapott Iglesiastól, ugyanis egy hasonlóan hatalmas, rózsaszín, körte csiszolású gyémánttal is kiszúrták már.

3. Mariah Carey

Mariah Carey birtokolja a legdrágább modernkori jegygyűrűt: az énekesnőt még az exférje, James Packer üzletember kérte meg egy 35 karátos, 10 millió dollár (3 milliárd 610 millió forint) értékű, smaragd csiszolású fehér gyémánttal.

Carey olyannyira az ékszer megszállottja lett, hogy azt még a válása után is több mint egy éven át viselte, majd végül 2018-ban vált meg tőle véglegesen: egy Los Angeles-i ékszerésznek adta el 2,1 millió dollárért, mai árfolyamon 758 millió forintért.

2. Jackie Kennedy Onassis

A történelem második legdrágább, híresség által viselt eljegyzési gyűrűvel John Fitzgerald Kennedy egykori amerikai elnök exfelesége, Jackie Kennedy büszkélkedhetett. Ironikus, hogy a méreg drága követ nem az Egyesült Államok egykori első emberétől, hanem második férjétől kapta. Az 1900-as évek második felében a világ egyik leggazdagabb és leghíresebb embereként számon tartott, görög-argentin származású Arisztotelész Onasszisz egy Harry Winston-gyűrűvel jegyezte el az egykori First Lady-t.

A smaragd csiszolású, 40,42 karátos fehér gyémánt gyűrű a Lesotho III. fantázianevet viselte. Hogy a dollármilliárdos vállalkozó akkoriban mekkora összegért vásárolta, nem tudni, ám Onassis halála után az ékszer 2 millió 600 ezer dollárért kelt el egy árverésen 1996-ban. Jelenleg egy 20 millió dolláros összeget jelentene, a gyűrű értéke tehát megközelítőleg 7 milliárd 213 millió forint.

1. Grace Kelly

A lista első helyén az 1950-es évek Hollywood-i filmcsillaga, Grace Kelly szerepel, akinek 1956-ban kérte meg a kezét III. Rainier monacói herceg. Az eljegyzési gyűrűn egy smaragd csiszolású, 10,47 karátos fehér gyémánt ékeskedett, amely akkoriban 4 millió 60 ezer dollárba került.

Az azóta elmúlt évek inflációjával számolva az egyedi csiszolású Cartier-gyűrű ma 44,3 millió dollárt, vagyis 15 milliárd 963 millió forintot érne.

(Borítókép: Mariah Carey. Fotó: Getty Images)