Sok híresség rendelkezik magánrepülővel, amely elengedhetetlen a gyors és fényűző utazásokhoz. A felsőkategóriás vasmadarak között akadnak olyanok, amelyek minden képzeletet felülmúlnak.

Beyoncé és Jay-Z

  • Típus: Bombardier Challenger 850
  • Ár: 40 millió dollár (14,5 milliárd forint)

Beyoncé és Jay-Z a szórakoztatóipar világ egyik legismertebb párosa, akiknek együttes vagyona megközelíti a 3 milliárd dollárt. 32 győzelmével Beyoncé a Grammy-díj történetében a legtöbb díjat elnyert énekesnő. Jay-Z viszont a hiphop első milliárdosa és a világ leggazdagabb zenésze.

Tekintettel rendkívül sűrű időbeosztásukra és arra, hogy a világon mindenfelé fel kell bukkaniuk, nyilvánvaló, hogy nem kis összeget fizetnének azért, hogy rátegyék a kezüket egy luxus magánrepülőgépre. Ezek után nem okozott nagy meglepetést, hogy Beyoncét és Jay-Z-t látták leszállni a Los Angeles-i Van Nuys repülőtéren egy Bombardier Challenger 850-es repülőgéppel, miután 2023-ban néhány napot az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban töltöttek.

A 19 utas befogadására alkalmas szuper-közepes méretű repülőgép a maga kategóriájában az egyik legnagyobb és legkényelmesebb üzleti repülőgép a világon. A két General Electric CF34-3B1 hajtóművel felszerelt Bombardier Challenger 850 hatótávolsága 5200 km, maximális sebessége pedig 1050 km/h lehet. A repülőgép szinte úgy néz ki, mint egy luxus penthouse a levegőben, teljes konyhával, hálószobával és nappalival.

Oprah Winfrey

  • Típus: Gulfstream G650
  • Ár: 75 millió dollár (27 milliárd forint)

Oprah Winfrey a The Hollywood Reporternek adott interjújában mondta el, hogy utoljára 1991-ben utazott kereskedelmi légitársasággal, azóta viszont magángéppel közlekedik.

Winfrey állítólag elöszőr egy Bombardier Global Express repülőgép tulajdonosa volt, mielőtt egy

-es gépet választott. Miután eladta második gépét, 2016-ban – két évvel azután, hogy a Gulfstream Aerospace megkezdte a Gulfstream G650 gyártását – egy Gulfstream G650-est vásárolt. A repülőgép ára 65 millió dollár, és Winfrey kisebb testreszabásai további 10 millió dollárral növelték az árát.

A Gulfstream G650 egy nagy hatótávolságú, kétmotoros repülőgép, amelynek maximális hatótávolsága 12 964 km. A repülőgép három lakóterű, és konfigurációtól függően legfeljebb 16 utas számára biztosít helyet. A repülőgép végsebessége meghaladja az 1100 km/h-t.

Kim Kardashian

  • Típus: Gulfstream G650ER
  • Ár: 150 millió dollár (54 milliárd forint)

A valóságshow sztár magángépe kétszer annyiba került, mint egy átlagos Gulfstream G650. Ennek oka, hogy Kim Kardashian teljesen magára szabta a gépet, nem kevés pénzért.

Kardashian 2022 júniusában a Hulu The Kardashians című sorozatának egyik epizódjában engedett bepillantást rajongóinak a repülőgépbe. A repülőgépen 10 ágy található, és minden egyes ülésen beépített töltőpontok vannak. A repülőgép plüss kasmír belső tereit fehér és bézs szín borítja, ami a jelek szerint Kardashian villájának színei. A fokozott ionizációs funkció gondoskodik arról, hogy Kardashian és kísérete mindig friss levegőt lélegezhessen be.

(Borítókép: Beyoncé. Fotó: GettyImages)