320 millió forintnál kezdődnek a 2028-ra elkészülő, fényűző apartmanok árai. A lakások után Magyarországról is élénk az érdeklődés.

Dubaj legfejlettebb részén, az ember alkotta pálmafa alakú sziget közvetlen közelében kezdődött el három páratlan toronyház építése, amelyek a luxus legmagasabb szintjét képviselik majd. A Roberto Cavalli által tervezett ingatlanokat 2028 első felében adhatják át. Az átszámítva 320 millió forinttól elérhető egy hálószobás lakások legnagyobb részét néhány nap alatt már az alaprajzuk alapján eladták. Bencsik Tamás, a Livin’ Experts ügyvezető-társtulajdonosa rámutatott, hogy az ütemezett fizetéssel elérhető újépítésű otthonok iránt Magyarországról is élénk az érdeklődés.

Szintet lép a luxus Dubaj szívében, ahol egy különleges beruházás keretein belül három fényűző toronyházat épít a DAMAC Properties emírségi ingatlanfejlesztő cég. A Palm Jumeraih és a Dubai Marina között lévő, turisták által igencsak kedvelt területen összesen 35 épületet húznak fel, ezek közül hatot már át is adtak, és alig két hónapja megkezdődött újabb három luxusingatlan kivitelezése is.

A szakértő szerint néhány kivételtől eltekintve a környéken nincsenek olyan lakóépületek, amelyeknek van tengerpartja,

itt viszont mindegyiknek lesz, ami jócskán megdobja a beruházás értékét.

Jól szemlélteti ezt, hogy az első ütemben olyan gyorsan elkeltek alaprajzról az egy hálószobás lakások, hogy napokon belül meg kellett nyitni a Damac Bay 2 névre hallgató második ütem értékesítését is.

A monumentális, 49 emeletes toronyban 549 lakást és 781 parkolóhelyet alakítanak ki.

(...) Lesz benne három végtelenített medence, két strand, süllyesztett beach bar, a zéró gravitáció érzését keltő podok, vízbe süllyesztett, hajó alakú jakuzzik, és hidrofolyosó is. Az egész beruházás a luxus legmagasabb szintjét hozza” – fogalmazott Bencsik Tamás.

100-500 millió forint között keresnek lakást Dubajban a magyarok

Az épület 2028 első felére készül majd el.

Az egy hálószobás lakások ára 3,2 millió dirhamnál, átszámítva körülbelül 320 millió forintnál kezdődnek. A luxus apartmanokért 18 millió dirham körüli árat kérnek el, ami 1,8 milliárd forint.

„Nem egyben kell ugyanakkor az összeget letenni az asztalra, a fizetési ütemezés alapján 4-4 és fél év alatt kell a teljes árat rendezni. Először 24 százalékot, majd háromhavonta további 4 százalékot, az utolsó évben pedig szintén három havonta 3 százalékot kell fizetni. A fennmaradó 20 százalékot pedig az átadáskor utalják át a vevők a kivitelezőnek” – mutatott rá a szakértő. 

Bencsik Tamás elárulta: a dubaji ingatlanpiacon egyre több magyar jelenik meg, akik főként az 1 és 5 millió dirham (100 és 500 millió forint) közötti lakásokra pályáznak.

Ők többségben hozamra hajtanak, amit a bérbeadásból vagy a későbbi eladásból realizálhatnak, hiszen a kettős adóztatást elkerülő egyezménynek köszönhetően a Dubajban vett lakások után nem kell sem ott, sem itthon adózni.

(Borítókép: Dubaj látképe. Illusztráció: Getty Images)