A leggazdagabbak színészeket rangsoroló listán azért természetesen ott vannak a legnagyobb Hollywood-i hírességek is.

A celebritynetworth.com összeállított egy listát a legnagyobb vagyonnal rendelkező színészekről és színésznőkről. Az összeállítás – bár nem nélkülözi a legnagyobb filmsztárokat sem – tartogat több meglepetést is. Íme a lista első 10 helyezettje!

  1. Jami Gertz, 8 milliárd dollár 
  2. Oprah Winfrey, 3,5 milliárd dollár 
  3. Brock Pierce, 2 milliárd dollár
  4. Jacqueline Gold, 860 millió dollár
  5. Shahrukh Khan, 600 millió dollár
  6. Simon Cowell, 600 millió dollár
  7. Tom Cruise, 600 millió dollár
  8. George Clooney, 500 millió dollár
  9. Robert De Niro, 500 millió dollár
  10. Olsen-ikrek, 500 millió dollár

A lista első három helyezettjéről alább olvashat kicsit bővebben!

1. Jami Gertz

A világ jelenlegi legvagyonosabb színésznője 57 esztendős és 8 milliárd dolláros vagyont tulajdonol, azonban az elmúlt időszakban egyetlen nagysikerű mozifilmben sem láthatták a nézők. Gertz a 80-as évek óta aktív színész, olyan sorozatokban játszott, mint a nagysikerű Vészhelyzet, az Ally McBeal vagy épp a Szívem csücskei. A nagyjátékfilmek legnagyobb szerepei többnyire elkerülték, így a mozikban csak elvétve találkozhattak a nézők a nevével. A színésznő bevételei éppen ezért nem a szakmájából, hanem sokkal inkább befeketetésekből származnak. Például a férfjével közösen ők a tulajdonosai az NBA-ben szereplő Atlanta Hawks-nak. 

2. Oprah Winfrey

Az amerikai televíziózás nagyasszonya 1986-tól kezdve 25 éven át vezette az első számú amerikai talkshow-t, és 2003-ban ő lett az első milliárdos afroamerikai nő. A vagyona nagy része az Oprah Winfrey Show-ból származik, amelynek nemcsak műsorvezetője, hanem egyben tulajdonosa is.

3. Brock Pierce

Pierce az EOS nevű kriptodevizával gazdagodott meg 2017-ben, 2018 márciusában viszont kiszállt a cégből, ezért 700 millió és 1,1 milliárd dollár között tett zsebre. Vállalkozói karrierje előtt sikeres gyerekszínész volt: szerepelt többek között az Elnökcsemete, a Kerge Kacsák, a Világverők, valamint a Talpig zűrben című filmekben is.

(Borítókép: Jami Gertz. Fotó: TM/Bauer-Griffin/Getty)