A Velveten többször is körbekalauzoltuk önt hírességek otthoniban, az alábbi összeállításban most a legek legjeit láthatja. Íme a világsztárok valaha volt öt legdrágább luxusvillája!

5. George Lucas – 100 millió dollár (35 milliárd 886 millió forint)

A Csillagok háborúja-filmsorozat rendezőjének impozáns birtoka nem is birtokolhatna más nevet, mint a The Skywalker Ranch, amellyel a 79 éves filmes a műve előtt tiszteleg.

A hagyományos birtok egy 10 és félhektáros területen helyezkedik el, található benne egy 300 üléses moziterem, egy szőlőskert, kültéri medence, valamint egy hatalmas állatfarm. A ranch valójában a Skywalker Sound alkalmazottainak ad otthont, ám a CBS News szerint Lucas is használja egyfajta menedékhelyként.

4. George Clooney – 100 millió dollár (35 milliárd 886 millió forint)

A 62 éves amerikai színész 2002-ben vásárolta az olaszországi Laglióban, a Comói-tónál elhelyezkedő 18. századi villát.

Rájöttem, mennyire gyönyörű és nyugodt az élet Olaszországban. Amióta itt élek, egyáltalán nincs rajtam nyomás

– mondta korábban Clooney a Yahoo! News-nak, ám azóta már túladott az ingatlanon.

A ház 2018-ban került eladósorba. A Milan Design Agenda szerint 25 szobával, egy moziteremmel, medencével és egy hatalmas garázzsal rendelkezik, nem beszélve a lélegzetelállító panorámáról.

3. Bill Gates – 130 millió dollár (46 milliárd 652 millió forint)

Bill Gates családjának a világ egyik leggazdagabb famíliájaként számos, a legtöbb ember számára megfizethetetlen ingatlanja van. A legdrágább közülük a washingtoni Medinában található, közvetlenül a Washington-tóra néző 6 ezer 131 négyzetméteres birtok, amely jelenleg nagyjából 130 millió dollárt ér.

A Microsoft atyja a felújítási és kibővítési munkálatokra 63 millió dollárt, mai árfolyamon 22 milliárd 604 millió forintot költött. Olyan elképesztő kiegészítőkkel dobta fel az ingatlant, mint a Karib-térségből importált homok, egy lazaccal teli mesterséges patak, illetve egy hatalmas trambulinszoba.

A Xanadu 2.0 névre keresztelt villában 24 fürdőszoba található, illetve állami szerverrendszerrel is rendelkezik. Az ideérkező vendégek egy olyan eszközt kapnak, amelyen a tartózkodásuk alatt megadhatják személyes preferenciáikat.

2. Angelina Jolie és Brad Pitt – 160 millió dollár (57 milliárd 430 millió forint)

A dél-franciaországi Correns-ben található Château Miraval villa korábban Brad Pitt és Angelina Jolie családi menedékhelye volt, majd 2008-ban megvették a szőlőbirtok üzemeltetési jogát.

A teljes birtok nem kevesebb mint 485,6 hektáron terül el, római utak és 17. századi építmények veszik körül. A People szerint a házban 35 szoba, egy fedett és egy szabadtéri medence, mozi, gyógyfürdő, cross-motor-pálya és helikopter-leszálló is található. Több beszámoló szerint a villa mostanra több mint 160 millió dollárt ér, ami kétszer annyi, mint amennyit a pár eredetileg fizetett érte.

2021-ben Angelina Jolie nagy feltűnést keltett, amikor eladta a szőlőbirtokban való részesedését, ugyanis 2016-ban, miután a színésznő benyújtotta a válókeresetet, ő és Pitt megállapodtak, hogy a másik engedélye nélkül ezt nem teszik meg.

1. Beyoncé és Jay-Z – 200 millió dollár (71 milliárd 788 millió forint)

A világsztárok, ismert emberek közül nem más, mint Beyoncé és férje, Jay-Z rendelkezik a legdrágább ingatlannal. A birtok cirka 200 millió dolláros értékével a mai napig a legtöbb pénzért elkelt villa Kaliforniában, azon belül is a milliárdos negyedben, Paradise Cove-ban.

A történet pikantériája, hogy az ingatlant eredetileg 295 millió dollárért (105 milliárd 890 millió forintért) árulták, ám a The Carters-duót alkotó házaspárnak sikerült 95 millió dollárt (34 milliárd 93 millió forintot) alkudni az árból.

Szomszédjuk, Marc Andreessen kockázati tőkebefektető tartja a rekordot a 2021-ben 177 millió dollárért (63 milliárd 518 millió forintért) vásárolt második legdrágább birtok tekintetében.

(scmp)

(Borítókép: Jay-Z és Beyoncé. Fotó: Getty Images)