Az America's Cup vitorlásverseny a világ egyik leghíresebb és legrégebbi vitorlás eseménye, amelyet 1851 óta rendeznek meg. A nívós vitorlásverseny a változatos helyszínei miatt is egyedülálló a világon: Új-Zélandtól Valencián át Bermudáig sokféle vizeken hajóztak már a résztvevők. A következő eseményt 2024-ben, Barcelonában rendezik meg.

A jövő évi America's Cup vitorlásverseny hivatalos időmérő szponzora az Omega óragyártó lesz, amely vállalat a közelgő esemény alkalmából egy különkiadást dobott piacra az Omega Seamaster Planet Ocean típusú időmérőjéből. A Seamaster Planet Ocean Deep Black ETNZ Edition a 2021-es győztes, egyben az idei címvédő Emirates Team New Zealand (ETNZ) csapat előtt tiszteleg. Minden apró részletében tükrözi a győztesek szellemiségét és színeit: fekete és ciánkék színekben pompázik, melyek az ETNZ csapat színei. 

A fekete kerámia tok átmérője 45,5 mm, amely egy impozáns, de mégis kényelmes méret. A lünetta búvárskálájának beosztását elegáns fehér zománccal emelték ki, ami tökéletesen kiegészíti a matt fekete számlapot. Az igazi különlegességet azonban a stopper másodpercmutató végén lévő serleg adja, amely a győzelemért járó trófeát szimbolizálja.

Az óra műszaki specifikációi is lenyűgözőek: az Omega 8906 kaliberrel szerelt, ami garantálja a precíz időmérést és a 60 órás teljesítménytartalékot. Továbbá a 600 méter mélységig garantált vízállóság is bizonyítja, hogy nem csak egy gyönyörű, de ugyanakkor funkcionális óráról van szó.

A Seamaster Planet Ocean Deep Black ETNZ Edition tökéletes választás mindazok számára, akik szenvedéllyel követik a vitorlázást és értékelik az órákban rejlő művészetet. Limitált kiadásban készült, így az igazi óragyűjtők számára kihagyhatatlan darab.

(Instylemen)

(Borítókép: Seamaster Planet Ocean Deep Black ETNZ Edition. Fotó: Youtube/media)