A Tibeti fennsík közelében, Észak-Nepálban nyílt meg a különleges, minden igényt kielégítő hotel.

A huszonkilenc lakosztályos szálloda Észak-Nepál elszigetelt vidékén épült fel Bill Bensley és Jason M. Friedman építész tervei alapján.

A világhírű Mount Everesttől nyugatra található terület alig három évtizede nyílt meg a turisták előtt, de mindeddig luxusszálloda nem szerepelt a környék kínálatában. 

A Shinta Mani Mustang nevet kapó hotel a környéken eddig sosem látott luxust kínál. Minden egyes vonásában egy valódi felső kategóriás szállod érzetét kelti, mindezt távol a világ zajától, hatalmas hegyekkel körbeölelt területen. A tervezésben megjelennek a helyi közösségek motívumai, valamint a vidék különlegességei is. 

Az erődszerű, kőből és fából épült szálloda hatalmas ablakokkal rendelkezik, és természetesen van spa-részleg is, amely a hagyományos, helyi gyógynövényeken alapul. Útközben a vendégek bepillanthatnak egy különleges hangulatú város életébe, sziklás, kanyargós ösvényen haladhatnak és egy aranykupolás sztúpát is megcsodálhatnak, sőt akár a tibeti határig is elkalandozhatnak. A környék nevezetességeit is könnyedén felfedezhetik az ide látogatók a hotelből kiindulva: legyen szó gleccsertavakról, középkori falvakról vagy pre-buddhista tanokról. 

(Roadster)

(Borítókép: Shinta Mani Mustang. Fotó: shintamani.com)