A színész kockára tette 2 millió dolláros ajánlatát, végül azonban nem bánta meg.

Nem biztos, hogy sokan ismerik Jason Waver nevét, de akik hallották már eredeti nyelven az 1994-es Oroszlánkirályt, azok biztosan felismernék az orgánumát, ugyanis a 43 éves színész kölcsönözte Szimba énekhangját.

A film a Disney egyik legnagyobb bevételt hozó produkciója lett, így nem csoda, hogy mesebeli összeget, 2 millió dollárt, azaz 735 millió forintot fizetett a színésznek. Vagyis fizetett volna, ugyanis a színész elutasította a fizetést és helyette a jogdíjakat kérte, annak ellenére, hogy társai, akik Timont és Pumbát alakították, rábólintottak a tetemes összegre.

Emlékszem, körülbelül 2 millió dollárt ajánlottak”

– emlékezett vissza a színész a LADbible beszámolója szerint, majd hozzátette, hogy a Disney-nek nagyon sok pénze volt ekkoriban, ugyanis az Oroszlánkirály előtt nagy sikert aratott a Szépség és a Szörnyeteg, valamint az Aladdin is.

James Waver majdnem elfogadta a stúdió által felajánlott összeget, de az édesanyja közbelépett, aki felhívta rá a színész figyelmét, hogyha a Disney ennyit hajlandó fizetni, akkor valószínűleg ennél jóval nagyobb lesz a bevétel. Bár még nem jelent meg a film, a stúdió valóban számított rá, hogy nagy sikert arat a produkció. 

Waver végül az édesanyjára hallgatva tárgyalóasztalhoz ült a Disney-vel, az új alku miatt pedig „csak” 100 ezer dollárt, azaz 36 millió forintot kapott a szerepéért, de megtarthatta a jogdíjakat. A színész édesanyja pedig jól kalkulált, ugyanis az Oroszlánkirály megnyerte a legjobb eredeti filmzene és a legjobb eredeti filmdal Oscar-díját is, a pénz pedig csak úgy dőlt.

Jason Waver nem árulta el, hogy végül pontosan mennyit keresett a jogdíjakkal, csak annyit mondott, hogy bőven kárpótolva lett az elutasított ajánlatért, ráadásul 2019-ben a Disney elkészítette az Oroszlánkirály „felfrissített”, modern változatát, ami ismét megdobta a színész bankszámláján lévő pénzösszeget.

(LADbible)

(Borítókép: Jelenet a 2019-es Oroszlánkirályból. Fotó: GettyImages)