Két különleges, limitált szériás Maybach modellel lett gazdagabb a Mercedes budapesti bemutatóterme. Ezek az autók nemcsak a vállalat saját gépjárműi között számítanak különlegesnek, hanem az egész autóiparban is.

A Maybach egy évszázados hagyománnyal rendelkezik a luxusautók piacán. Habár a hatvanas években a márka egy ideig inaktív volt a Daimler felvásárlása miatt, az ezredforduló után hatalmas sikerrel tért vissza a piacra, most pedig az S-osztály és a GLS még kifinomultabb változatai képviselik a Maybach nevet.

Az egyik limitált szériás modell, a „Haute Voiture” kialakításánál a tervezők a divat világából merítettek inspirációt. Ezt a neve is remekül mutatja, amely a haute couture egyedi gyártású divatcikkekre vonatkozó, illetve a gépkocsit jelentő francia „voiture” szavak kombinációja. 

A másik limitált kiadás a néhai Virgil Abloh, a Louis Vuitton korábbi kreatív igazgatójának munkáját tükrözi. Abloh és a Maybach olyan egyedülálló projekteken működtek együtt, mint például a Maybach offroad koncepcióautó, és ennek emlékére jött létre ez a különleges példány. Abloh emblémája az autó több részén is megjelenik.

Mindkét autó az S-osztály legfényűzőbb változatának alapján készült. A Mercedes-Maybach S 680 modellt 6 literes biturbó V12-es motorral szerelték fel, amely 612 lóerős teljesítményre képes. Az autó hatalmas mérete ellenére csupán 4,5 másodperc alatt gyorsul nulláról száz kilométer/órás sebességre.

A Mercedes-Maybach S 680 alapára 95 millió forint, de a limitált szériás, mindössze 150 példányban készült modellek ára eléri a 200 millió forintot is.

Ezenfelül a vásárlók egy elegáns díszdobozt is kapnak, amely tartalmazza az autó méretarányos modelljét, két indítókulcsot és egy egyedi takaróponyvát is.

A különleges limitált szériás modellek gyakran már a bemutatásuk napján elkelnek. A budapesti bemutatóteremben az autók nemcsak megcsodálhatók, hanem meg is vásárolhatók.

(Player)

(Borítókép: Mercedes-Maybach S 680. Fotó: Getty Images)