Egy Ferrari, amelyből csak egyetlen darab létezik: bemutatjuk az SP-8-as modellt, amelyet a gyár egy tajvani milliomos egyedülálló kívánsága alapján készített el.

Egy milliomos férfi kívánságai szerint készítette el egy különleges, egyedi tervezésű modelljét a Ferrari Tajvanban. Az SP-8 az F8 Spider alapjaira épül, ám nem kevés eltéréssel. Már az első pillanatban feltűnik, hogy az elektromosan nyitható tető hiányzik róla. Az autó dizájnja egyedülálló és lenyűgöző: az alumíniumból készült fényszóró maszkot 3D-nyomtatással állították elő, a hátsó lámpák a Ferrari Romához hasonlítanak, de azok is egyediek. Az autó kipufogóvégei és szélvédője a 296 GTB modelltől származik. A retró ihletésű felnik a legendás F40 kerekeit idézik, a két tónusú kék-ezüst fényezéssel pedig elképesztő látványt nyújt.

A beltér szintén nem mindennapi. Az üléseket, az ajtópaneleket és a műszerfal alsó részét a Ferrari számára szokatlan, tengerészkék Alcantara borítja, amely egy csiszolt bőrhöz hasonló, igen kiváló használati tulajdonságokkal rendelkező textilanyag. Az autónak a műszaki tulajdonságai is lenyűgözők. Az erőforrása egy 90 fokos hengerszögű V8-as motor, amely 720 lóerős teljesítménnyel és 770 Nm nyomatékkal bír. A hajtást egy hétgangos, duplakuplungos váltó továbbítja a hátsó kerekekhez. Tető nélkül nem csak az autó látványát élvezhetjük teljes mértékben, de a motor hangja is garantáltan azonnal elvarázsol minket.

A Ferrari nemcsak a teljesítményre, hanem a komfortra is nagy hangsúlyt fektetett. Számtalan szimulációt végeztek annak érdekében, hogy az autó a lehető legkényelmesebb, a vezetési élmény pedig a lehető legélvezetesebb legyen. Ezen felül a modell neve is különleges jelentést hordoz: a 8-as szám olyan szempontból jelentős, hogy az ázsiai kultúrában rendkívül szerencsésnek számít, és hagyományosan sikert és szerencsét hoz.

Az SP-8-at már bemutatták a mugellói versenypályán, Olaszországban, ahol a 2023-as Ferrari Finali Mondiali nevű sportműsor végéig marad. Ezt követően a márka maranellói múzeumában tekinthetik meg a látogatók. A szerencsés tulajdonosnak tehát még várnia kell, míg végre átveheti az autója kulcsait.

(Borítókép: Ferrari SP-8 modell. Fotó: Youtube)