Ismerje meg a Top 10 férfi parfümöt a 2023-as őszi szezonra, amelyek egyedi és karakteres illatélményt kínálnak a melegebb, fás és fűszeres jegyekkel.

Az alábbiakban bemutatjuk a 2023-as őszi szezon legjobb férfi parfümjeit, amelyek segítenek a férfiaknak megtalálni azt az egyedi illatot, amely kihangsúlyozza egyéniségüket és segít kiemelkedniük a tömegből. És hölgyeim, ha éppen azzal töltik az idejüket, hogy megtalálják az ideális őszi illatot kedvesüknek, ebben a válogatásban biztosan találnak valamit, amely elvarázsolja őket. Készüljön fel egy izgalmas illatutazásra, amely felfedi az őszi szezon legforróbb illattrendjeit!

Top 10 férfi parfüm

1. Dior Fahrenheit

A parfümök különleges világában is kiemelkedő a Dior Fahreinheit nevű illata, mely már a nyolcvanas évek óta megtalálható a parfümériák kínálatában. Bőr alapillatával, ibolya közép- és szicíliai mandarin főillattal büszkélkedik. Bár ellentmondásosnak tűnhet az összetétele, épp ez adja meg azt a kis pluszt, ami segíti a férfiakat abban, hogy magabiztosabbnak érezzék magukat.

Ár: 38.120 Forint/100 ml 

2. Mancera Cedrat Boise

A viszonylag új játékos, a Mancera Cedrat Boise nevű illata, csak 12 éve került a piacra, de már most sokak kedvence. Az illat citrusos, aromás karaktere kelet és nyugat találkozását jeleníti meg. Bőr, tölgymoha, fás jegyek és vanília alkotja az alapját, míg a közép- és főillatban pacsuli, szicíliai citrom, fekete ribizli és fűszerek dominálnak, így a friss, nyári pillanatok mellett az ősz hangulatát is megidézi.

Ár: 34.580 Forint/120 ml

3. Tom Ford Costa Azzurra

Tom Ford a Costa Azzurra parfümjével a Földközi-tenger szellős, felszabadult atmoszféráját szeretné elhozni viselője számára. Az aromás, vizes jegyek valóban a tengerpartot idézik. Vetiverfű, tömjén, tölgy és vanília alkotják az alapját, míg a közép- és főillatban citrom, sárga mandarin, levendula és üröm található. A uszadékfa, hínár, agarfa, kardamom és zeller illatjegyei pedig tökéletes kiegészítői a citrusos karakternek, és egyedi illatélményt nyújtanak.

Ár: 59.400 Forint/100 ml

4. Nasomatto Baraonda

A whiskey és a kandallótűz illatát ötvöző Nasomatto Baraonda parfüme egy igazi őszi illat. Alessandro Gualtieri tervezésében 2016-ban látott napvilágot, és azóta is az őszi szezon egyik kedvence. Az alapillatban a pézsma dominál, míg a szív- és fejillatban pézsmamályva, whiskey, rózsa, ambroxan és fás jegyek kavalkádja érezhető. Erőteljes karaktere miatt hűvösebb időben ajánlott, keleti jellege pedig nem csak a férfiak, hanem a nők körében is népszerű.

Ár: 54.370 Forint/30 ml

5. Franck Olivier Oud Touch

A Franck Olivier Oud Touch parfümje könnyedebb, virágos jegyeket visz az őszi palettára. Alapját borostyán, pézsma és vanília alkotja, közép- és fejillatában pedig ibolya, pacsuli, rózsa, jázmin, naranccs, málna és karamell illatjegyekkel találkozhatunk, melyek egy különleges, könnyed elegyet alkotnak.

Ár: 15.050 Forint/100 ml

6. Boucheron Jaipur Homme Eau de Parfum

A Boucheron Jaipur Homme egy igazi keleties illat, amely már 1998 óta fellelhető a polcokon, de ősszel még mindig sokak kedvence. Az Indiai paloták inspirálta dizájnnal készült üvegcsében rejlő parfüm alapját vanília és borostyán, közép- és fejillatában pedig fahéj, szerecsendió, ibolya, bergamott és szegfűszeg alkotja, mintha csak egy régi szerájban járnánk!

Ár: 13.580 Forint/100 ml

7. Nasomatto Fantomas

A Nasomatto Fantomas egy igazán különleges illat, mely az ipari és természetes jegyek összeolvadását kínálja. Az illat összetétele egyedi: gumi, dinnye, puskapor, füstös tónusok, karamell, édes és földes tónusok, trópusi gyümölcs, kaszmerán és pacsuli együttese alkot egy figyelemre méltó esszenciát. Ez az illat kifejezetten a magabiztos férfiaknak ajánlott.

Ár: 53.300 Forint / 30 ml

8. Roja Parfums Danger

Roja Dove 2011-ben alkotta meg a Danger névre keresztelt illatát, melyet az afrodiziákumok gazdag palettája jellemez. Az orientális jegyek dominálnak: alapját rebarbara, szegfűszeg, kömény, bőr és borostyán alkotja, míg közép- és fejillatában keleti virágok, jázmin, gyöngyvirág, ibolya, bergamott, citrom és levendula található, így egy igazán érzéki, vonzó illatot alkotva.

Ár: 116.850 Forint / 50 ml

9. Tom Ford Ombre Leather

Tom Ford Ombre Leather illata a sivatag és a nyílt terek inspirációját hordozza, és a „bőrös” parfümök közé sorolható. Az alapillatban pacsuli, borostyán és moha, a közép- és fejillatban pedig arab jázmin és bőr található, melyeket a fejillatban érezhető kardamom kiegészít, egy elképesztő illatélményt hagyva maga után.

Ár: 66.000 Forint / 100 ml

10. Narciso Rodriguez for Him Bleu Noir

A Narciso Rodriguez által tervezett Bleu Noir a hegyek frissességét hozza el nekünk. Az alapillatban pacsuli és borostyán, a közép- és fejillatban pedig pézsma és rózsabogyó érezhető. A parfüm nem annyira az erőteljes illatjegyekről, mint inkább a lazább jegyek tökéletes együtállásáról és vágykeltő hatásáról szól.

Ár: 42.460 Forint / 100ml

Forrás: Colore

(Borítókép: egy férfi befújja magát a parfümmel. Illusztráció: Getty Images)