Egy spanyol autókereskedőnél egy Ferrari-replikát találtak, a luxusautó-gyártó ezért 802 millió forintnak megfelelő kártérítést követel.

Egy spanyol autókereskedő egy Ferrari F430 Scuderia replikával tűnt fel, amelyet egy Ford Cougar alapjaira készítettek. A különleges járgányt közlekedésre, valamint reklámfelületként is használták, hogy népszerűsítsék a vállalkozásukat. 

A hír a Ferrari fülébe is eljutott, a vállalat pedig azonnali jogi lépéseket tett az ügyben 802,2 millió forintnak megfelelő kártérítést, valamint egy éves börtönbüntetés kiszabását követelve. Felvetődött a kérdés, hogy jogosak-e a cég követelései figyelembe véve, hogy a kereskedő nem maga alakíttatta át az autót, hanem már átalakított állapotban vásárolta, és nem is tervezte annak értékesítését.

A kereskedő ügyvédje hangsúlyozta, hogy ügyfele sosem próbálta az autót eredeti Ferrariként eladni, és mindössze tizenkét napig birtokolta, mielőtt a rendőrség lefoglalta azt.

Rámutatott arra is, hogy az ilyen jellegű ügyekben ritkán születik büntetőeljárás.

A bíróság végül a kereskedőnek adott igazat. A döntés indoklása szerint nem okozott kárt sem a Ferrari cégnek, sem a vállalat ügyfeleinek.

(Borítókép: Ferrari F430 Scuderia. Fotó: Getty Images)