Ha ön is szeretne úgy üdülni, mint a királyi család, akkor most megtudhatja, hogy mely szálláshelyeket érdemes felkeresnie.

Meno A Kwena – Botswana

A tegnapi napon kiderült, hogy Harry herceg nem lesz ott III. Károly születésnapján, pedig öt évvel ezelőtt még nászútját is elhalasztotta, hogy ott lehessen édesapja ünneplésén. Igaz, nem nagyon panaszkodhatott emiatt Meghan Markle, hiszen Harry herceg már a harmadik randevújuk alkalmával elvitte őt Botswanába.

A randevú olyan jól sikerült az afrikai országban, hogy egy évvel később, Meghan születésnapján a herceg visszavitte őt a Meno A Kwena nevű szálláshelyre. Ennek a fenntartható, szafari-lodge szállásnak a romantikus sátrai a Makgadikgadi Pans Nemzeti Park szélén helyezkednek el, kilátással a Boteti-folyóra.

Nem csoda, hogy ez a helyszín lenyűgözte Meghant, bár a herceg amúgy is szereti Botswanát, hiszen az elmúlt évek alatt rengetegszer meglátogatta az országot.

Soho Beach House Canouan – Saint Vincent és a Grenadine-szigetek

Harry herceg és Meghan Markle azonban nem csak az afrikai helyszínekért rajong, hanem a karibi térségért is. Nem olyan régen a pár a Saint Vincent és a Grenadine-szigetek területén fekvő Soho Beach House-ban kapcsolódott ki.

A Soho House-ok csak tagoknak fenntartott intézmények, de aki egyszer bekerül, az nem csak a karibi térségben található szálloda kényelmét élvezheti, hanem ellátogathat a Cotswoldsban található Soho Farmhouse-ba és a Soho House Torontóba is.

Utóbbiban Harry herceg és Meghan Markle együtt ünnepelte a Halloweent a királyi család másik tagjával Eugénia hercegnővel és férjével, Jack Brooksbank üzletemberrel.

Hotel Excelsior Dubrovnik – Horvátország

Nem kell kontinenseket átszelnünk ahhoz, hogy a királyi család nyomdokaiba lépjünk. Sőt, elég, ha a szomszédos Horvátországba utazunk.

A Hotel Excelsior Dubrovnik már önmagában egy előkelő nevezetességnek mondható, ugyanis az Adriai-tengerre és az óvárosra néző épület egykor egy királyi villába épült. Nem véletlen, hogy a visszafogott eleganciát kínáló és saját privát stranddal kecsegtető szállodát választotta a néha II. Erzsébet királynő és Margit hercegnő is tengerparti szállásának.

Hotel Arlberg Lech – Ausztria

Ha nem szeretjük a tengereket, akkor is találunk a „szomszédban” olyan szállodát, ahol úgy érezhetjük magunkat minta mi is a királyi család tagjai lennénk.

A Hotel Arlberg Lech kastélya mindent megadhat, amit egy ausztriai szállás meg tud adni az osztrák étkezdéktől, a síparadicsomon át a gyógyfürdőig. A helyszín igazi élményt tud nyújtani mind az aktív pihenésre vágyóknak, mind azoknak, akik el akarnak vonulni a világtól.

Így érezhette Diána hercegné is, aki ebbe a fél évszázada működő szállodába vitte el fiait, amikor azok még kisgyermekek voltak, hogy egy kicsit elmeneküljön a rivaldafényből.

Hassler Roma – Olaszország

Azonban nem kellett mindig két gyermekével együtt utaznia Diána hercegnének, volt idő, amikor még Károly királlyal kettesben utazhattak. Egy ilyen alkalom adtán utaztak el Rómába, ahol a Spanyol lépcső tetején elhelyezkedő legendás ötcsillagos szállodában, a Hassler Romában szálltak meg. A szálloda többek között pazar kilátásáról és a Michelin-csillagos Imágó étterméről is ismert.

Az is magáért beszél, hogy számos más előkelő személy, mint például VI. Gusztáv Adolf svéd király, Félix luxemburgi herceg, vagy Rainier monacói herceg és házastársa, Grace Kelly színésznő is ezt a szállodát választotta olaszországi utazásához.

+1 Fairmont Empress – Kanada

A Faimront Empress a brit királyi család egyik legendás üdülőhelyének tekinthető, hiszen 2022-ben itt üdült utoljára együtt II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg.

A Brit Kolumbia területén található erődszerű szállodát azonban a királyi család más tagjai is választották már utazásuk célpontjának. 2009-ben Károly király és Kamilla királyné látogatta meg az intézményt, 2016-ban pedig Vilmos herceg és Katalin hercegné érkezett ide Sarolta hercegnő és György herceg társaságában.

(Borítókép: Katalin hercegné és Vilmos herceg. Fotó: GettyImages)