A legtöbb sztár autókat, órákat vagy ékszereket gyűjt, akadnak azonban olyan hírességek, akik sokkal különlegesebb dolgokat harácsolnak össze és milliókat képesek kiadni azért, hogy gyarapítsák a kollekcióikat.

Demi Moore – baba gyűjtemény

Demi Moore antik babákat gyűjt, de igazán nagy tételben: a Radar Online szerint összesen több mint 2000 régi baba található otthonában. A színésznő egy 2 millió dolláros, azaz 700 millió forintos biztosítást is kötött babáira.

Állítólag a volt férjével, Ashton Kutcherrel közös hálószobájában is tartott néhányat. A volt férje 2009-ben Conan O'Briennek panaszkodott is emiatt egy műsorban, mert szerinte a babák nagyon befolyásolták a hálószoba hangulatát.

Sir Rod Stewart – vasútmodell gyűjtemény

Sir Rod Stewart hihetetlen nagy vonatrajongó, így vasútmodelleket gyűjt, a kollekciójának egy hordozható része is van, amint szinte mindenhova magával visz.

„Minden modellem felkerül a repülőgépre, és már indulunk is.

Minden férfinak kell, hogy legyen egy hobbija

– nyilatkozta vonatjairól az énekes a Daily Mail-nek.

Természetesen a gyűjteményének legnagyobb részét otthonában tartja. A modellvasútjai több helyet foglalnak el, mint egy teniszpálya, ugyanis az énekes egy hatalmas pályát épített ki házában.

„Soha nem lehet elmozdítani. Egyszerre 13 vonat fut nálam. Számomra az öröm az építésben rejlik. Az egyetlen dolog, amiben nem voltam túl jó, és még mindig nem vagyok az, az az elektromosság, így azt valaki mással csináltattam meg” – vallotta be.

Tom Hanks – írógép gyűjtemény

1973-ban egy makacs írógépszerelő nem volt hajlandó megjavítani Tom Hanks kérésére egy a gyerekkorából származó műanyag írógépét, értéktelennek nevezte, és helyette eladott neki egy Hermes 2000-es írógépet. A szerelő ezzel a lépésével „megpecsételte” Tom Hanks sorsát, aki azóta tekinti magát gyűjtőnek.

Mostanra a színésznek több mint 100 antik és ritka írógép van a birtokában, de gyűjteménye az évek során többször drámaian megváltozott, ahogyan vásárolta és eladta a gépeket. Egyébként nem meglepő, hogy gyűjti a gépeket, tekintve, hogy másodállásban íróként dolgozik.

A 2017-ben megjelent Uncommon Type című könyve rövid történetek gyűjteménye, amelyek mindegyikében szerepel egy-egy írógép.

Nicolas Cage – képregény gyűjtemény

Nicolas Cage igazi nagy képregényrajongó, akinek korábban hatalmas gyűjteménye volt régi képregényekből, viszont a kollekcióját néhány éve elárverezte.

A gyűjtemény legfontosabb és legdrágább darabja az Action Comics 1. számának egy példánya volt, amelyben először jelenik meg Superman. Ezt 2000-ben ellopták a színész házából, de szerencsére később, 2011-ben megtalálták egy San Fernando-i raktárban. Ez a darab az aukción több mint 2 millió dollárért, azaz jóval több mint 700 millió forintért talált új gazdára.

Nicole Kidman – érme gyűjtemény

Az Oscar-díjas színésznő számos elképesztő szerepével elég szép vagyonra tett szert, és az egyik dolog, amire szívesen költi azt, az az érmegyűjteménye. Kollekciójába azonban nem kerülhetnek be akármilyen érmék, ugyanis ő kifejezetten a Kr.e.-i negyedik századból származó júdeai érmékre fókuszál.

Arról nincsenek nyilvános részletek, hogy mennyit ér, de feltételezhető, hogy egy ilyen ritka gyűjtemény létrehozása őrülten sok pénzébe került a színésznőnek.

Leonardo DiCaprio – akcióhős figura gyűjtemény

Leo DiCaprio imádja az akciófigurákat és hatalmas gyűjteményt rakott össze belőlük az elmúlt évek alatt. Különösen szereti a Star Wars-t, így gyűjteményének nagy részét az ebből a sorozatból származó akciófigurák teszik ki. Bár mostanra a kollekciójának nagyobb részét eladta, de volt idő, amikor csak Star Wars figurákból több mint 150-t találhattunk meg otthonában.

Gyűjteményének egyik legdrágább darabja egy Vinyl Cape Jawa volt, amely állítólag 18 ezer dollárba, azaz valamivel több mint 6 millió forintba került. Arról nincs hír, hogy az egész gyűjtemény mennyit ér, de úgy tűnik a színész sokat fektetett ebbe a hobbiba.

(Borítókép: Leonardo DiCaprio. Fotó: GettyImages)