Bob Dylan 2018-ban alapította meg Heaven's Door nevű whisky-brandet, nemrég pedig egy új termékcsaládot dobott piacra a márka égisze alatt.

A Kentucky-ban működő Heaven’s Door saját lepárlóüzemében készült Bob Dylan legújabb itala, egy 18 éves bourbon. A Bootleg Series nevű limitált széria legújabb kiadása a napokban debütált elképesztően stílusos palackokban.

Az ital spanyol vörös vermutos hordókban ért, így az ízvilága egyszerre merész és határozott. Megjelennek benne a gabonás, gyümölcsös és diós jegyek, illetve az aromájában a tölgyfa, az aszalt gyümölcs, a kandírozott narancs, a fűszeres dió, a rumos mazsola, a vanília és a kukorica is felbukkan. Bár kissé csersavas, nem kellemetlen. 

A Bootleg Series először 2019-ben jelent meg, a mostani, korlátozott számban elérhető whisky pedig sorban az ötödik a szériában. A gyártási folyamatokat a Heaven’s Door főlepárlója, Ken Pierce és Alex Moore felügyelte. A szakértők úgy vélik, a vermut régóta a whisky-kultúra részének számít, a kiforrott Bootleg Series legújabb italában pedig éppen ezt szerették volna megragadni. Meglátásuk szerint a vermutos jegyek hordómély ízt és összetettséget biztosít, így tökéletesen kiegészíti a whisky karakterét  – fogalmaz a  RobbReport  cikke nyomán a  Roadster .

„Amerikai Whisky-k egy olyan kollekcióját akartam megalkotni, amely a maga módján elmesél egy történetet. Évtizedekig utaztam és alkalmam volt megkóstolni jó néhányat a világ legjobb whisky-jei közül. Ez egy nagyszerű whisky lett” – írja a Heaven's Door oldalán Bob Dylan, akinek legújabb, mély vöröses barna színű italát műremeknek számító kerámiapalackokba adagolták, amelyeket könyvre hasonlító bőrtáskákban helyeztek el.

A Heaven's Door termékek egyébként hazánkban is elérhetők, megvásárlásuk ital nagykereskedések oldalain lehetséges. Bob Dylan whisky-jei 30 ezer forint körüli áron mozognak.

(Borítókép: Bob Dylan. Fotó: Getty Images)