Szeptember végén nyitotta meg kapuit Budapest 13. kerületében a Hotel Foldana 4 csillagos, 26 szobás szállodája és 25 lakásos apartmanháza, amelyben az ország második legnagyobb széfterme is helyet kapott.

Habár Budapesten a Hotel Foldana mérete alapján nem számít nagynak, de a cégcsoport életében a legjelentősebb beruházás, amit sikeresen bonyolított le. A hotel egyúttal úttörőjévé kíván válni a szállodapiacnak is, ugyanis ilyen kategóriájú szálloda rajta kívül csak egy található Budapest 13. kerületében.

„A fejlesztés igényét az váltotta ki, hogy az üzleti utazók számára mindeddig nem volt megfelelő színvonalú és elegendő szobaszámmal rendelkező szálloda a kerületben” – mondta dr. Balla Róbert, a Foldana Group cégvezetője.

A vendégek kikapcsolódásához hozzájárul a szálloda saját fitnesz terme, de a sportolni vágyók a környékén is számos sportolási lehetőséget találnak. Akiket inkább a környezeti és kulturális értékek vonzanak, alig pár száz métert megtéve eljuthatnak a Városligetbe, amely olyan  világhírű nevezetességnek ad otthont, mint a Hősök tere, a Millenniumi Emlékmű, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Szépművészeti Múzeum vagy éppen a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda. 

Egyedülálló méretű és biztonságú széfterem

A négy csillagos, vagy annál magasabb besorolású hotelekben szinte kivétel nélkül találnuk a szobákban széfet, azonban a Hotel Foldana ebben a tekintetben magasra tette a lécet.

2024. január 1-jén nyílik meg az épület -2. szintjén kialakított 200 négyzetméter területű széfterem, amely a Magyar Nemzeti Bank széftermét követően a legnagyobb és legbiztonságosabb lesz az országban.

„Jelenleg nagyon kevés széf áll rendelkezésre magánemberek számára az országban, ezért gondoltunk arra, hogy a szálloda alatt a legszigorúbb biztonságtechnikai követelményeknek is eleget téve létrehozunk egy 4000 rekeszes széftermet” – tette hozzá dr. Balla Róbert.

Konkurencia

A 13. kerületben ötcsillagos szálloda jelenleg nem üzemel, azonban két négycsillagos vetélytársa azért akad az újonnan nyílt hotelnek. A Four Points by Sheraton Budapest Danube, valamint a Park Inn By Radisson Budapest is hasonló árfekvésűek, így éles verseny várható a vendégek fogadását illetően a három angyalföldi szálloda között.

(Borítókép: Széfterem. Illusztráció: ColorBlind/Getty)