Keanu Reeves, a John Wick főszereplőjeként vált világszerte ismertté. Nemcsak a kritikusok elismerését és a közönség szeretetét szerezte meg, hanem jelentős anyagi jutalmat is kapott a sorozatban nyújtott kiemelkedő alakításáért. A franchise negyedik része, a John Wick: 4, amely 2023-ban jelent meg, újabb mérföldkőnek számított a sorozat történetében, mind a bevétel, mind Reeves fizetésének tekintetében.

John Wick (2014) - 374-748 millió forint plusz tulajdonosi részvények

A John Wick című filmért, ami a franchise első része, Keanu Reeves 374 és 748 millió forint közötti összeget kapott, a The Hollywood Reporter információi alapján. Ezen kívül a szerződése tartalmazott egy tulajdonosi részesedést is, ami azt jelentette, hogy a film sikerével arányosan tovább nőhetett a jövedelme. Mivel a film kezdeti költségvetése viszonylag alacsony volt, de később nagy siker lett, így Reeves a tulajdonosi részesedés révén jelentős plusz bevételhez jutott.

John Wick: 2. fejezet (2017) - 748-935 millió forint alapfizetés

A John Wick: 2. című filmért Keanu Reeves 748 és 935 millió forint közötti alapfizetést kapott. Ez jelentős emelkedést jelent az első részhez képest. Emellett Reeves a film sikerével arányosan további jövedelemre tett szert a tulajdonosi részesedésének köszönhetően.

John Wick: 3. fejezet - Parabellum (2019) - nincs információ

A harmadik film esetében nincs pontos információ Reeves fizetéséről, de feltételezhető, hogy a franchise folyamatos sikerével összhangban tovább növekedett a kompenzációja.

John Wick: 4. fejezet (2023) – 5,61 milliárd forint plusz tulajdonosi részvény

A John Wick: 4. című filmben Keanu Reeves fizetése jelentősen megugrott, elérve a 15 millió dollárt, ami körülbelül 5,61 milliárd forintnak felel meg. Ehhez hozzáadódik még a tulajdonosi részesedése is. Ez az összeg jelentős ugrást jelent a korábbi filmekhez képest, és tükrözi a franchise és Reeves sztárstátuszának növekedését.

Forrás: Just Jared

(Borítókép: Keanu Reeves. Fotó: Getty Images)