Sokan, akik luxushotelekben szállnak meg, azt gondolják, hogy a vagyonuk feljogosítja őket arra, hogy extrém követelésekkel forduljanak a személyzethez. Cikkünkben bemutatjuk a valaha volt legabszurdabb kéréseket, amelyekről különböző szállodák alkalmazottai meséltek.

Sok pénzzel sok mindent meg lehet vásárolni és nagyon szép helyekre lehet eljutni. Ébredhetünk ritka halak látványára egy zanzibári, víz alatti szállodában, vagy élvezhetjük a vacsoránk mellett a sarki fény látványát egy finn luxus üveg igluban. Valamikor azonban az elképesztő helyszínek nem nyújtanak elég szórakozást egyes vendégeknek: szállodai alkalmazottak a Vice-nak meséltek arról, hogy milyen abszurd kérésekkel fordult hozzájuk némely vendégek a karrierjük során.

Az olaszországi Piemont régió egyik három Michelin-csillagos éttermének sommelier-je mesélte el, hogy egyszer beérkezett a konyhájukra egy rendelés egy, a hatvanas éveikben járó házaspártól, akik borjú bélszín steaket rendeltek. Ez elsőre egy teljesen átlagos kérésnek tűnik, ám az elkészült díjnyertes ételt a házaspár kutyájának kellett felszolgálni. Ez a történet ugyanakkor egészen hétköznapinak tűnik más hotelek alkalmazottainak beszámolóihoz képest.

Állati milliárdos

Shrishti, egy takarító mesélte el, hogy egyszer egy multinacionális autóipari konglomerátum elnöke szállt meg abban az indiai szállodában, ahol ő dolgozott. A gazdag üzletember két tucat biztonsági őr kíséretében lépett be az épület bejáratán pont akkor, amikor ő takarított.

Éjfél körül lehetett, több mint két tucat biztonsági őrrel lépett be a szálloda halljába, és elkezdett a padlón kúszni, megkérve az őreit, hogy ugyanezt tegyék

– mesélte a takarító, aki hozzátette, hogy a gazdag üzletember mászás közben úgy morgott, mintha valamilyen állat lenne és ezt a hangot a biztonságiaknak is utánozniuk kellett.

Ezt a rituálét ráadásul közel egy hónapon keresztül, naponta megismételte, miközben több vendégnek is végig kellett néznie az állati színjátékot. A történetre rátesz egy lapáttal, hogy a takarító beszámolója szerint az üzletember nem volt hajlandó a saját tányérjáról enni, hanem két kísérőjének a tányérjáról ette el az ételt.

A PETA nagykövete

„A világ egyik legnépszerűbb szállodájában dolgoztam étel- és italmenedzserként” – kezdte történetét Anjum, aki több hollywoodi hírességgel is találkozott a munkája során, de egy történet különösen megmaradt a fejében.

Az egyik híresség, aki a történtekkor a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), amerikai állatjogi szervezet nagykövete volt, ragaszkodott ahhoz, hogy két elefánttal fotózkodjon.

A szállodának ehhez külön engedélyt kellett szereznie az önkormányzattól és 70 kilométert kellett utaztatniuk a hatalmas állatokat. Az állatvédelmi szabályzatok nagyon szigorúak és előírják, hogy az elefántoknak elegendő időt kell hagyni pihenésre, valamint megfelelően kell őket etetni és hidratálni. A hotelnek és az alkalmazottaknak emiatt hatalmas vödröket kellett vásárolniuk, hogy itatni tudják az állatokat és jól szellőző hangárt kellett bérelniük a pihentetésükre.

Furcsa látvány volt nézni, ahogy a hollywoodi sztár, egyben a PETA nagykövete a két elefánttal pózol, miközben sejtése sincs arról, hogy milyen áldozatok árán szállították el neki a két állatot, csak azért mert ő fotózkodni akart

– mondta Anjum.

Death metal rajongó sejk

Egy másik szállodában egy magas rangú, milliárdos szaúd-arábiai sejk szállt meg.

„A sejk a szálloda két emeletét lefoglalta a kísérete számára, amely nagyrészt a számos feleségéből állt, és csak a szálloda női személyzetének engedélyezte a belépést a területre” – mesélte Rhea, aki reklámmenedzserként dolgozott a hotelben.

Gyakran hallottuk, hogy az éjszaka közepén death metal szólt a szobák ablakaiból. Elképzelni sem tudom, mi történhetett ott olyankor

– tette hozzá.

Homárral gyászoló milliárdos

Willie recepcióvezetőként dolgozott egy étteremben, amelynek az egyik törzsvendége a világ 500 leggazdagabb embere között szerepel.

„Általában nagyon higgadt, de egy nap a részvényei rekord mélységbe zuhantak. Aznap este az étterem asztalán akart aludni és azt kérte, hogy körülbelül 20 főtt homárt terítsenek a testére” – emlékezett vissza a recepcióvezető.

A milliárdos lefoglalta a szálloda teljes éttermét, hogy a homárjaival, kíváncsi tekintetek nélkül gyászolhassa meg a részvényeit. Itt azonban még nem ért véget a különös történet.

Megkérte a szálloda személyzetét, hogy ürítsenek ki három olasz vörösboros palackot egy jégvödörbe.

Ebbe a vödörbe mártotta az ingét, és a következő órákban folyamatosan az ezer dolláros borral átitatott inggel törölgette az arcát” – mondta Willie.

Egy igazi Taylor Swift rajongó

Egy Kínából származó milliárdos énekesként próbálkozott fiatalon, rendkívül kevés sikerrel, mielőtt befutott volna a technológiai iparban. Egy londíner szerint a kőgazdag férfi nem bírta túltenni magát régi, elbukott énekesi karrierjén, ugyanis azt követelte a szálloda alkalmazottjaitól, hogy egy különleges gitárban – amelyet saját kezűleg készített – tálalják az általa rendelt ételeket.

Kezdetben sajnáltuk őt, mert amatőr szemmel ez a trauma klasszikus esetének tűnt

– fogalmazott a londíner, majd rátért az abszurdabb részletekre. „Pár nap után egy Taylor Swiftre hasonlító, felfújható babából akart megvacsorázni. A babát ékszerekkel rakták ki és egy drága fürdőruhát is rátettek” – emlékezett vissza az alkalmazott.

A gazdag férfi néhány napon keresztül még a babából kérte az ételét, aztán egyszer a takarítók tele lyukakkal találták meg azt a szoba ajtaja előtt, a földön. A lyukakat feltehetőleg egy pisztolyból származó golyó okozta.

(Vice)

(Borítókép: Férfi egy szállodában. Fotó: GettyImages)