Eladóvá vált a Dancing with the Stars sztárja, Stana Alexandra lakása. A 34 négyzetméteres ingatlant az adott kerületi piaci átlaghoz képest drágábban értékesíti a táncművész, ám a lakás egy modern házban, nagyon jó állapotban érhető el.

A szeptemberi mélyzuhanás óta újra kezd magához térni a budapesti ingatlanpiac. Az ingatlan.com adatai szerint a budapesti átlagos négyzetméterár az eladó lakások tekintetében 959 ezer 686 forint, ami az előző hónaphoz képest 4643 forinttal, míg szeptemberhez képest 5950 forinttal több, ám még nem közelíti meg az áprilisi 961ezer 512 forintos csúcsot.

Stana Alexandra a piaci átlagnál magasabb, 1 millió 53 ezer forintos négyzetméteráron kínálja XVIII. kerületi, 34 négyzetméteres lakását, amelyet összesen 35 millió 800 ezer forintért hirdetett meg.

Ha a kerületi 784 ezer 125 forintos átlagos négyzetméterárat vesszük alapul, akkor a táncművész lakása ugyan még inkább átlagáron felüli, ám az ilyen típusú, rendezett, modern környezetben kapható ingatlanok egyébként is jóval átlagáron felül mozognak. Ebből a szempontból nézve az alig több mint 1 milliós négyzetméterár még barátinak is mondható.

A lakásban a Dancing with the Stars 31 éves sztárja még volt párjával, Meggyes Dáviddal élt együtt, ám a műsor döntője után nem sokkal kiderült, hogy az egykori szerelmesek szétköltöztek, Stana Alexandra pedig árulni kezdte az ingatlant, amelyet még jóval azelőtt vásárolt meg, hogy összejött volna a pénzügyi szakemberrel, Horváth Gréta exével.

A pletykásabbak találgatni kezdtek, hogy Stana és Meggyes szakításához köze lehet-e Marics Petinek. Bár a Dancing with the Stars párosa mindvégig cáfolta, hogy munkakapcsolatnál több lenne közöttük, sokan a mai napig úgy hiszik, hogy a gyakorlások során közel kerültek egymáshoz. Bárhogyan is, a táncművész és Meggyes Dávid kapcsolata véget ért, Stana Alexandra lakása pedig várja az új tulajdonosát. Az egyszobás ingatlanról a táncos egy 24 óráig elérhető Instagram-történetben osztotta meg a képekkel ellátott hirdetést, amelyet ide kattintva ön is megtekinthet.

Stana Alexandra bár fájó szívvel, de a lehető legjobb időben hirdette meg a lakását, az ingatlan.com elemzése szerint ugyanis a jövőben egyre feljebb ívelnek majd az eladások. A keresleti adatokból egyértelműen az látszik, hogy egyre többen érdeklődnek a piacra kerülő lakások és házak iránt.

„Ebben két fontos tényező játszik szerepet: sokan már most keresik azokat az otthonokat, amelyeket a jövő évben induló új lakástámogatási konstrukciókkal meg tudnak vásárolni. Emellett a lakáshitelkamatok csökkenése a korábban elhalasztott több tízezer lakóingatlan-vásárlás érintettjeit is a piacra csábítja tájékozódás céljából” – magyarázta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Hozzátette, bár még mindig sok a bizonytalanság, jövőre erősebb évet zárhat a lakáspiac mint 2023-ban. Míg az idei év legfeljebb 110 ezer darab adásvétellel zárul, 2024-ben ismét 120-130 ezer adásvételre kerülhet sor országos szinten, ami lassú élénkülést vetít előre a lakáspiacon.

(Borítókép: Stana Alexandra és Marics Peti. Fotó: TV2)