A rocklegenda, Sir Rod Stewart, meglepő áron kínálja eladásra hollywoodi luxuskúriáját.

A világhírű brit énekes, Sir Rod Stewart, most újra a figyelem középpontjába került, de ezúttal nem a zenei világban, hanem az ingatlanpiacon. Stewart, aki már több mint három évtizede birtokol egy lenyűgöző kastélyt Los Angelesben, most úgy döntött, hogy jelentősen megemeli az ingatlan eladási árát.

A Mansion Global jelentése szerint a 78 éves rocksztár most 80 millió dollárt, azaz körülbelül 28 milliárd forintot kér a kúriáért, ami 10 millió dollárral, azaz 3,5 milliárd forinttal több az eredeti árnál.

Stewart 1991-ben vásárolta meg ezt a körülbelül 12 ezer négyzetméteres birtokot 12 millió dollárért, ami ma 4,2 milliárd forintnak felel meg. Az ingatlanon 1993-ban egy pompás kastélyt emeltek, melyet Richard Landry, a „megakúriák királya” tervezett. Landry európai stílusban alkotta meg ezt a különleges épületet, amely tökéletesen illik Stewart extravagáns ízléséhez.

A Fridman Group, amely az értékesítést szervezi, elmondta, hogy a Beverly Park ingatlanpiaca az elmúlt időszakban rekordokat döntött, és ez indokolja Stewart döntését, hogy magasabb áron kínálja eladásra a luxusingatlant. 

Stewart nemrégiben visszautasított egy nagyvonalú ajánlatot Szaúd-Arábiából, ahol egy nagyszabású előadásért cserébe jelentős honoráriumot ígértek neki. A zenész, aki korábban már elutasított egy egymillió fontos, azaz körülbelül 447 millió forintos ajánlatot, ezúttal is nemet mondott, hivatkozva az emberi jogok megsértésére Szaúd-Arábiában, különösen az LMBTQ+ közösség és a nők elleni diszkriminációra.

Forrás: Compass.com

(Borítókép: Sir Rod Stewart. Fotó: Getty Images)