Mark Zuckerberg, a technológiai mogul, nem bízza a véletlenre a jövőt: egy hatalmas, 94 milliárd forint értékű túlélőbunkert hoz létre Hawaii szigetén a világvége forgatókönyvére felkészülve.

Mark Zuckerberg, a Meta (korábban Facebook) vezérigazgatója nem bízza a véletlenre a jövőt. Úgy tűnik, ő már most felkészül a világvége eshetőségére, és e célból egy elképesztő, 94,5 milliárd forintos (270 millió dollár) költségű túlélőtábort épít magának Hawaii szigetén - írta meg a Robbreport

Zuckerberg hírek szerint egy 1400 hektáros, óriási birtokot alakít ki magának Hawaiin. A területen legalább 30 hálószoba és 30 fürdőszoba lesz elhelyezve több mint egy tucat különálló épületben. A Facebook alapítója 2014 óta már 59,5 milliárd forintot (170 millió dollár) költött földvásárlásra Kauai szigetén, és további 35 milliárd forintot (100 millió dollár) tervez elkölteni az építkezésre.

A Koolau Ranch nevű hatalmas birtokon két kúria is épül, amelyek egy túlélőbunker tetején helyezkednek el. A két lakóépület összesen körülbelül 5295 négyzetméter alapterületű lesz, tartalmazva lifteket, ipari konyhát és konferenciatermeket. Az épületek ajtajai billentyűzettel működnek majd, és hangszigeteltek lesznek.

A házakat egy titkos alagút köti össze, ami egy 464.5 négyzetméteres, betonnal megerősített fémajtóval védett földalatti óvóhelyre vezet. A bunker saját lakótérrel, gépészeti helyiséggel és menekülőnyílással lesz ellátva.

Az ingatlan önellátását egy 5.5 méter magas víztartály és a saját energia- és élelmiszer-ellátás képessége biztosítja.

A birtok azonban nem csupán egy menekülésre és túlélésre alkalmas bunker, hanem egyben kényelmes családi otthon is lesz, wellness központtal, edzőteremmel, medencékkel, szaunával, gőzfürdővel és teniszpályával.

A faházakat kötélhidak kötik össze, lehetővé téve az átjárást anélkül, hogy a földre kellene lépni. A lakótelep lakóépületei az útról nem láthatóak, egy kétméteres fal mögött rejtőznek, és éjjel-nappal biztonsági őrök felügyelik. A projekt terjedelme és jellege miatt mindenki, aki Zuckerberg birtokán dolgozik, szigorú titoktartási szerződést ír alá.

(Borítókép: Mark Zuckerberg. Fotó: Getty Images)